SUPERDUELL: Fabiano Caruana vant fjorårets Sinquefield Cup etter en av tidenes sjakkprestasjoner. I sitt andre parti i årets utgave ble det tap mot Magnus Carlsen i parti to. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

Carlsen-seier etter høydramatisk parti

– Måtte lete etter noen skitne triks

Motstander Fabiano Caruana (23) gjorde en stor feil i det siste trekket før tidskontrollen. Dermed ble det en noe heldig seier til Magnus Carlsen (24).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den norske verdensmesteren« startet turneringen med tap mot Veselin Topalov, men fikk sin revansj på turneringens andre dag.

VG Direkte:Se partiet trekk for trekk her

– Det var helt galskap. Jeg trodde jeg sto fint etter åpningen. Det var så mye å regne på. Jeg hadde nok tid senere i partiet, men det gikk litt ut av kontroll, sier Carlsen i et intervju med turneringskommentator Maurice Ashley.

Caruana sto klart best med sine hvite brikker idet spillerne nærmet seg tidskontrollen på 40 trekk, men amerikaneren gjorde da et tabbetrekk som tapte umiddelbart.

Det gjorde at Carlsen måtte benytte seg av en ganske kjent metode mot spillere i tidsnød.

– Jeg innså at jeg måtte lete etter noen skitne triks, sier Carlsen.

Et av dem falt Caruana for. Han ga opp rett før tiden på klokken hans gikk ut.

– Jeg synes jeg sto klart bedre mot slutten, sier Caruana.

I morgen møter Carlsen franskmannen Maxime Vachier-Lagrave til det tredje partiet i turneringen. Da får nordmannen fordelen med hvite brikker.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder