NORSK TENNISSLAGER: Casper Ruud i finalen i Norwegian Open mot Gianluigi Quinzi . Foto: Ole Kristian Strøm VG

Casper Ruud tapte finalen – men: – Det er klart at jeg skal til Australia

HASLE (VG) (Casper Ruud-Gianluigi Quinzi 
4-6, 2-6) Finalen i Norwegian Open ble en skuffelse for Casper Ruud (17). Den gode nyheten: Han er klar for Australian Open i januar.

Artikkelen er over tre år gammel

– Ja, jeg er klar for Australia, fortalte Ruud etter lørdagens finaletap.

Det blir dermed første gang at Norges stortalent får spille kvalifiseringen til en av de såkalte Grand Slam-turneringene, som det er bare fire av i året.

Italienske Gianluigi Quinzi (20) leverte sterk motstand i finalen, sterkere enn de fleste hadde regnet med. Han er rangert som nummer 333 i verden , mens nordmannen på imponerende kort tid har avansert til nummer 233, altså 100 plasser bedre.

SPENNENDE: Casper Ruud var i en spennende finale i Norwegian Open lørdag. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Les også: Casper Ruud: Forberedt på motgang.

– Dette var litt kjipt, men italieneren var rett og slett for sterk, konstaterte Casper Ruud etterpå.

– Det var uansett fint å avslutte sesongen her hjemme i Norge.

Tidligere i år har Ruud vunnet en Challenger-turnering, som er nivået over Futures-turneringer, og debutert på selve ATP-touren.

Bakgrunn: Casper Ruud vant sin første ATP-turnering i september

Finalen ble fulgt av atskillige hundre tilskuere på tennissenteret på Hasle i Oslo. Finalistene fulgte hverandre til 3-3, da italieneren brøt Ruuds serve og gikk opp til 4-3. Men nordmannen brøt tilbake til 4-4.

Det var på den avgjørende ballen i gamet til 4-4 at Quinzi hinket av banen og måtte ha medisinsk hjelp. Etter noen minutters behandling, kom han tilbake og spilte videre. Etter skaden skulle veldig mye handle om italieneren.

Leste du denne? Full stopp i Polen: – Litt kjipt

Han brøt nok en gang serven til Ruud og tok ledelsen 5-4. Deretter servet han settet hjem til 6-4.

Casper Ruud var irritert både på seg selv og dommeren, og 2. sett startet med at italieneren brøt serven hans og økte til 2-0 i egen serve. Ikke nok med det; Casper Ruud åpnet med dobbeltfeil i sin neste serve, men klarte så å samle seg og reduserte til 1-2. Italieneren brøt den neste serven til Ruud og ledet dermed 4-1. Ruud reduserte i egen serve, men Quinzi håvet inn sine to egne server og vant altså 6-2.

Casper Ruud kom til finalen i Norwegian Open med 6-3, 7-6 (7-5) over østerrikeren Lucas Miedler. Ruud var førsteseedet i turneringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder