NY MANN I VM-TROPPEN: NRK topper laget foran skiskytter-VM i Holmenkollen og henter inn Torgeir Bjørn som ekspert. Her er han sammen med Ola Lunde (t.v.), Andreas Stabrun Smith og Halvard Hanevold (t.h.).

NY MANN I VM-TROPPEN: NRK topper laget foran skiskytter-VM i Holmenkollen og henter inn Torgeir Bjørn som ekspert. Her er han sammen med Ola Lunde (t.v.), Andreas Stabrun Smith og Halvard Hanevold (t.h.). Foto: Jostein Magnussen , VG

NRK topper laget til VM i Holmenkollen

Henter inn Torgeir Bjørn som ekspert

RUHPOLDING (VG) Torgeir Bjørn (51) går fra langrenn til
skiskyting og blir ekspertkommentator for NRK under VM i Holmenkollen i mars.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er morsomt å være tilbake i skiskyttermiljøet. Det har vært en stor del av mitt liv å være i skiskytterforbundet, derfor er det artig å komme inn nå på andre siden, sier Torgeir Bjørn til VG.

NRK-eksperten var ansatt av forbundet som teknikktrener og senere fysisk trener for skiskytterne fra 2002 til 2012.

Er rådgiver for Tarjei Bø

– Selv om folk flest forbinder meg med langrenn, så har jeg brukt mer tid i skiskytterleiren de 10 årene jeg var der.

At han i dag er personlig rådgiver for skiskytter Tarjei Bø tror Torgeir Bjørn ikke blir noe problem.

– Det er et samarbeid vi har hatt i fjor og i år, og det skal ikke bli noe problem. Det er greit å ha litt kontakt med miljøet, mener NRK-eksperten.

Tiril Eckhoff: – Jeg gikk litt lei

Kommentator Andreas Stabrun Smith er glad for å få langrennseksperten på VM-laget fra 3. til 13. mars.

– Veldig moro. VM-operasjonen er så stor at vi følte at vi trengte en ekspert til. Vi er på hjemmebane og alle skal i aksjon. Vi fant en i egne rekker, så da får han langrenns-fri i noen uker. Torgeir kjenner gutta veldig godt, deres styrer og svakheter, og han er kunnskapsrik og en god formidler. Det var et naturlig valg når ledelsen i sporten ville disponere han på den måten og han hadde lyst, sier Stabrun Smith.

Sender innskytingen direkte på TV

Han får selskap i «bua» av Torgeir Bjørn, mens Ola Lunde fortsetter på standplass. Halvard Hanevold blir kommentator på radio under VM i Holmenkollen, men han skal også kommentere innskytningen før konkurransene.

Mener Fourcade er sykt god

– Det blir ikke Hurtigruten minutt for minutt, men innskytingen skudd for skudd. Vi skal sende alle innskytingene før alle øvelsene på TV, sier Stabrun Smith.

Liv Grete Skjelbreid blir fast i studio utendørs i Kollen, mens Anne Rimmen og Dag Erik Pedersen skal lede kveldssendingene som sendes fra Karl Johan. Her blir mye likt det som ble gjort under ski-VM i Falun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder