TIL FINALE: Alexander Sørloth scoret i begge kamper da Trabzonspor tok seg til den tyrkiske cupfinalen i fotball. Foto: AA/ABACA

Alexander Sørloth skjøt Trabzonspor til cupfinale med to mål

(Fenerbahce - Trabzonspor 1–3, 2–5 sammenlagt) Alexander Sørloth sendte Trabzonspor til cupfinale med to nye scoringer, og klarte samtidig å hisse på seg erkerivalens omstridte kaptein.

 • Jens Friberg
 • Mats Arntzen

– Det er en kjempedeilig følelse å slå Fenerbahçe, som er et av de største lagene og en stor rival. Det er helt magisk, sier Sørloth til VG.

Allerede i kampens sjette minutt var spissen frempå og satte ballen i mål med venstrefoten.

Senere i kampen var han der igjen og satte inn 2–1, før Novak pyntet ytterligere på resultatet med sin 3–1-scoring på overtid.

– Jeg må si at lagkameratene mine er helt fantastiske. Jeg får to mål servert perfekt på sølvfat i dag også, sier Sørloth.

Sørloth kom i fokus igjen senere i den første omgangen, da hjemmelagets kaptein Emre Belözoglu fra sin plass på benken kjeftet på seg rødt kort. Foranledningen var at Sørloth var tøff i en luftduell med Serdar Aziz.

Sørloth gjorde en gest med hendene som hintet til at den bereiste fotballspilleren burde slutte å snakke, før han la fingeren over leppene for å hysje.

– Han pratet mye gjennom hele kampen. Det ble litt irritasjon, så jeg måtte be han være litt stille, forklarer trønderen om denne situasjonen:

For det fikk han gult kort, mens den rasismedømte Belözoglu så ut til å ønske at blikk kunne drepe. Den tyrkiske veteranen ble dømt for en hendelse mot nettopp Trabzonspor i 2012.

– Han (Alexander) lar seg ikke pille på nesa! Han kan ikke la en spiller som sitter på benken sitte å diktere derfra, og Emre Belözoglu er vel det største hatobjektet den klubben har, mener pappa Gøran Sørloth, som roser både sønnen og medspillerne:

– Jeg ser at han har mer å gå på, han har vært skadet en stund. Berøringen sitter ikke helt, men du verden, han jobber og har en relasjon med medspillerne sine ... det er jo en gave for ham og spillerne rundt seg, sier far Gøran Sørloth til VG, og gir nevnte relasjoner æren for sønnens toppscorertittel.

Selv stortrives Alexander Sørloth i Tyrkia.

– Det har vært helt fantastisk. Det er et eventyr å se hvor mye det betyr for folk og fans. Det er ikke noe publikum nå, men vi føler at vi har de i ryggen uansett, sier spissen.

Finalemotstanderen blir klar torsdag. Da skal Alanyaspor forsvare 1-0-ledelse mot Antalyaspor.

Her er scoringene fra forrige kamp: 3. mars.

Mer om

 1. Alexander Sørloth
 2. Tyrkisk fotball
 3. Trabzonspor

Flere artikler

 1. Alexander Sørloth scoret i cuptriumf – pappa Gøran varsler «mye mer» i vente

 2. Trabzonspor bekrefter: Har mottatt Sørloth-bud fra RB Leipzig

 3. Alexander Sørloth klar for RB Leipzig

 4. Trabzonspor-treneren om Sørloth: – Ikke verdt å beholde ham

 5. Pappa Sørloth rørt av Haaland-pasning: – Banket godt i hjertet

Fra andre aviser

 1. Alexander Sørloth skjøt Trabzonspor til cupfinale med to mål

  Aftenposten
 2. Han var toppscorer i Spurs: Her er Iversens klare råd til Sørloth

  Aftenposten
 3. Han var toppscorer i Spurs: Her er Iversens klare råd til Sørloth

  Fædrelandsvennen
 4. Sørloth ble cupfinalehelt i Tyrkia: – Vi er stolte

  Aftenposten
 5. Sørloth ble cupfinalehelt i Tyrkia: – Vi er stolte

  Bergens Tidende
 6. Bekrefter Sørloth-bud fra tysk storklubb

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no