CORONA I SVEITS: Nordmannen Dan Remy Tangnes er sjeftrener for EV Zug i den sveitsiske toppligaen NLA. Foto: Felix Klaus, EV Zug

Corona-trøbbel for norsk suksesstrener: – Ikke noe moro

Den norske ishockeytreneren Dan Remy Tangnes (40) frykter at han må lede sitt sveitsiske topplag med Norges landslagsspiller Andreas Martinsen foran tomme tribuner i sluttspillet – som foreløpig er besluttet utsatt til 17. mars på grunn av coronaviruset.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over 163 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Det er den datoen som er satt nå, så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Dan Remy Tangnes til VG.

Han er inne i sin andre sesong som sjeftrener for den sveitsiske toppklubben EV Zug, som holder til i byen med samme navn rett utenfor Zürich. Sist fredag innførte den sveitsiske regjeringen forbud mot arrangementer med over tusen personer.

Coronaviruset har også ført til at alle sveitsiske fotballkamper i de to øverste divisjonene er utsatt frem til 23. mars – da en landslagspause starter.

Dan Tangnes’ lag måtte spille nest siste seriekamp for tomme tribuner i sin hjemmearena. Den har plass til 7000 tilskuere og er som regel fullsatt når EV Zug spiller.

Dan Remy er Norges ukjente suksesstrener

Dagen etter, lørdag, spilte Zug mot naborival ZSC Lions i Zürich i Hallenstadion, som har en tilskuerkapasitet på nær 12.000. Da seriens to topplag møttes til siste kamp før sluttspillet, var også den blottet for publikum.

– Det var ikke noe moro. Det er vanskelig å få ut følelsene og den siste spruten på isen med fire tilskuere på tribunene, innrømmer Dan Remy Tangnes.

Mange idrettsarrangementer verden over er allerede blitt utsatt, flyttet eller avlyst på grunn av frykten for spredning av viruset.

les også

Haaland får selfie-forbud

På spørsmål om det kan bli like tomt på tribunene under sluttspillet, svarer han at ligaklubbene vil prøve å unngå det. Men han tilføyer at det kan skje.

EV Zug endte på 2. plass i serien, ett poeng bak Patrick Thoresens gamle klubb ZSC Lions, og møter landslagskaptein Jonas Holøs’ gamle klubb Fribourg i kvartfinalen. De første kampene i kvartfinaleseriene skulle ha vært spilt 7. mars. Nå er de foreløpig utsatt 10 dager, til 17. mars.

Dropper NHL-drømmen: – Har vært et eventyr

– Alle spekulerer vilt. Det prates til og med om at ishockey-VM (i Zürich og Lausanne) kan bli avlyst, sier Dan Remy Tangnes.

Ifølge NTB uttaler presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet, sveitseren René Fasel, i et intervju i avisen Blick at han håper på en VM-avklaring 15. mars.

Dan Remy Tangnes oppfatter ikke coronasmitte-situasjonen som særlig prekær i Sveits. Men han forstår at sveitsiske myndigheter prøver å begrense «det» så mye som mulig. Tangnes tror at man i Sveits vil få bedre indikasjoner på utviklingen i slutten av denne uken.

– Slik det er nå lever vi helt normalt. Men vi drar liksom ikke til Milano over helgen. Vi er mer nøye med hygiene og «trenger» ikke ta alle vi møter i hånden. Etter kampene fredag og lørdag takket vi ikke for kampen (som spillerne vanligvis gjør ved å håndhilse), sier Dan Remy Tangnes.

Ps! Andreas Martinsen spilte ikke for EV Zug forrige uke på grunn av brudd i nesen. Dan Remy Tangnes regner med at han blir spilleklar til kvartfinalekampene i sluttspillet.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Andreas Martinsen
 3. Patrick Thoresen
 4. Ishockey

Flere artikler

 1. Dropper NHL-drømmen: – Har vært et eventyr

 2. Andreas Martinsen: Hardt rammet av corona-stopp og kontraktsløs

 3. VM flyttes igjen – norsk hockey-start kan bli utsatt

 4. Haaland får selfie-forbud

 5. Zuccarellos corona-dilemma etter NHL-utsettelsen

Fra andre aviser

 1. Nordmann forlater NHL - klar for ny klubb

  Aftenposten
 2. Kan ha ledet Molde for siste gang: Sluttspill og mulig Europa-spill henger i en tynn tråd

  Aftenposten
 3. Storavis: Premier League skal spilles, men uten publikum

  Aftenposten
 4. Kan ha ledet Molde for siste gang: Sluttspill og mulig Europa-spill henger i en tynn tråd

  Bergens Tidende
 5. Storavis: Premier League skal spilles, men uten publikum

  Fædrelandsvennen
 6. Kan ha ledet Molde for siste gang: Sluttspill og mulig Europa-spill henger i en tynn tråd

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder