SYK: Tidligere skihopper Bkjørn Einar Romøren må gjennom cellegiftbehandling. Her fra et intervju med VG i forbindelse med Raw Air Lillehammer. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bjørn Einar Romøren har fått kreft

Den tidligere skihopperen har en ondartet svulst i hoften, melder Se og Hør.

  • Martin S. Folkvord

Det forteller 38-åringen i et intervju med ukebladet tirsdag.

– Alt har skjedd veldig fort. Plutselig er livet snudd på hodet, sier Romøren til Se og Hør.

Skiforbundet har også lagt ut en pressemeldingen om sykdommen til Romøren, som er markedssjef i hoppavdelingen til Norges Skiforbund.

Eks-hopperen trodde først de kraftige ryggsmertene skyldtes tilbakeslag av en prolaps som han har slitt med i flere år. En MR-undersøkelse viste imidlertid at det ikke var prolapsen som var problemet, men en ondartet svulst i hoften.

Svulsten har ikke spredt seg, men Romøren må likevel belage seg på 40 uker med cellegiftbehandling.

– Jeg har hatt to behandlinger, og da er jeg vært helt i kjelleren etterpå. Null krefter og et fullstendig fraværende immunforsvar. Jeg må sjekke temperaturen med jevne mellomrom, for hvis jeg har over 38 i feber i mer enn en time bærer det rett på sykehus, forteller han til Se og Hør.

Romøren slo verdensrekorden i skiflyging med 239 meter 2005, en rekord som sto seg fram til 2011. Se ham gjenoppleve rekordhoppet i Planica her:

I 2004 og 2006 var han del av det norske laget som tok VM-gull i skiflyging. I tillegg tok han OL-bronse i lagkonkurransen i stor bakke i 2006. I 2011 ble det sølv med det norske laget i normalbakke i ski-VM i Oslo.

Romøren venter sitt andre barn i slutten av juli. Han forteller til ukebladet at han gjerne skulle vært i god form når barnet kommer, men at han nå skal bruke familien som motivasjon til å komme gjennom de cellegiftskurene.

Grunnen til at han forteller om sykdommen i offentligheten er todelt for Romøren: På den ene siden har mange rundt ham begynt å stille spørsmål, og han ønsker å unngå spekulasjoner ved å få nyheten ut. I tillegg ønsker han å støtte Kreftforeningens forskning.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Hopp

Flere artikler

  1. Ahonen hyller kreftsyke Romøren: – Bjørn Einar, min kjæreste fiende

  2. Arne Scheie om Romøren: – Er det en som har guts til å komme gjennom dette, er det han

  3. Hoppgutta med rørende hilsen til Romøren: – Da rant tårene

  4. Romøren: Tøffere mellom hver cellegiftbehandling nå

  5. Pluss content

    «Kan det hende at jeg dør?»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder