SKREMMER TYVENE: Olaf Tufte får med seg kompisene for å skremme bort tyvene fra å prøve seg igjen. Foto: SKJERMDUMP

Olaf Tufte utsatt for innbrudd – «skremmer» tyvene med MMA- og brytekompiser

Olaf Tufte sin treningsleir i Seiser Alm fikk en ulykkelig slutt da tyver fikk ferten av dyre klokker i Sverige.

  • Fredrik Tombra

Olaf Tuftes trener Johan Flodin hadde parkert bilen for natten på «en stor belyst parkeringsplass» i Strømstad, på vei hjem fra den årlige treningsleiren i Italia. I dag fant han tilhengeren uten bakdør, som vist på hovedbildet i saken.

– Det ser ut som noen fysisk har festet kjetting og lastestropper til tilhengeren, for så å gi gass med en bil, sier Tufte til VG.

ROSTJERNE: Olaf Tufte. Foto: Mattis Sandblad VG

– Trolig har de sett Seiko-reklamen på Land Cruisern som den var festet til og tenkt at den var lastet full av dyre klokker, fortsetter OL-mesteren.

Skremmeskudd til tyvraddene

På mikrobloggtjenesten Twitter var Tufte kjapt ute med å skremme folk fra å prøve seg på lignende igjen. I et innlegg spør han «Hvem i H** gjorde dette? Vis dere, og jeg kommer til å gi dere en lærepenge», samtidig som han tagger tre kampsportutøvere: MMA-beistet Emil Weber Meek og bryterne Fritz Aanes og Stig-André Berge.

Mannen som nylig vant sin første proffkamp i MMA (Mixed Martial Arts) var kjapt ute med å svare roeren.

John Arne Riise ville ikke være dårligere og meldte seg klar til å ta turen over grensen, hvorpå Olaf Tufte så bruk for den godt renommerte venstresleggen til Riise.

– Det blir et bra busslast som drar nedover til Sverige nå, sier Tufte lett humoristisk til VG:

– Emil Meek og Stig-André Berge har meldt seg, så det er nok kjøtt til å riste ut litt småpenger.

– Og John Arne Riise kommer med venstresleggen?

– John Arne kommer med venstre med bra ytterskru på ballen, humrer Tufte

Fortsatt ikke klart hva som er borte

Olaf Tufte befinner seg hjemme i Norge og har ennå til gode å få kontroll på hva som er borte fra hengeren, men er sikker på at gjestene ikke er skifrelste.

– Alt av Madshus-utstyret mitt var i den hengeren, og det er ganske mye. Slik det ser ut har de ikke skjønt hva det er for noe, så det dreier seg neppe om skigale nordmenn eller svensker, forklarer Tufte til VG.

– Jeg har ikke så god oversikt over hva som er borte, men på bildet ser det ikke ut som de har stukket av med veldig mye. Akkurat nå har de kontakt med politiet der nede, så kommer Flodin opp med hengeren i dag, slik at jeg får tatt opptelling og kan se hva som er borte og ødelagt, sier den dobbelte olympiske mesteren til VG.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder