Muguruza sjokkerte med sterk motstand - men tapte 4-6, 4-6

Serena Williams tok sin 21. Grand Slam-tittel

(Serena Williams-Garbine Muguruza 6-4, 6-4) Garbine Muguruza (21) sjokkerte både Serena Williams (33) og resten av tennisverden, men måtte til slutt gi tapt mot overmakten.

Artikkelen er over fire år gammel

Amerikaneren tok sin 21. Grand Slam-tittel og dermed også et «Serena Slam» - hun er nå regjerende mester i alle de fire Grand Slam-turneringene.

– Det er kult, sa Serena Williams og hevet hånden høyt til værs i jubel over «Serena Slam».

– Jeg følte presset, men etter hvert begynte jeg å spille bra.

Serena Williams har vært i 25 Grand Slam-finaler og altså bare tapt fire av dem. Lørdagens seier betyr at hun tok sin sjette Wimbledon-tittel i single. Martina Navratilova har ni.

Publikum på centrecourten i Wimbledon oppildnet spanske Garbine Muguruza så godt de kunne for å få en mulig jevn finale, og de var fornøyde da den spanske jenta - mot alle odds - klarte å komme tilbake på 1-5 i andre sett.

LES OGSÅ: Williams klar for sin 8. Wimbledon-finale

– Garbine kjempet så godt. Snart får du selv holde trofeet, sa Williams henvendt til Muguruza etter kampen.

En tydelig nervøs Williams hadde tre dobbeltfeil i det første gamet, og den spanske jenta ledet både 2-0 og 3-1. Da alle trodde Serena skulle komme ajour på 3-3, vant Muguruza fire baller på rad og gikk i ledelsen 4-2. Williams klarte å bryte Muguruzas neste serve til mulig 5-3 ledelse og brøt også den neste Muguruza-serven, slik at første sett endte 6-4 etter 44 minutter. Settballen kom etter Muguruzas første dobbeltfeil i matchen.

FINALE-DEBUTANT: Spanske Garbine Muguruza presterte en sjokkstart på finalen mot Serena Williams. Foto:Sean Dempsey,Afp

Andre sett ble mer eller mindre enveiskjøring. Williams tok et blankt game til 4-1, men så kom Muguruza tilbake. På 5-3 lå Williams under 0-40, spanjolen klarte å redusere til 4-5, men så kom Serena tilbake og vant settet 6-4.

– Williams er den beste spilleren i kvinnetennis gjennom tidene, mener Jan Frode Andersen, som kommenterte kampen på NRK.

– Hun tok i dag sin 21. Grand Slam-tittel, og nummer 22 kommer i US Open senere i høst - om hun ikke skulle bli skadet. Det er bare en skade som kan hindre henne i å bli den beste også i historiebøkene.

Steffi Graf har 22 titler og Margaret Court 24.

– Det ble mer drama enn ventet, konstaterte Andersen under sendingen.

– Serena viste at hun er verdens beste, fastslo Muguruza etterpå.

LES OGSÅ: Hingis har ikke vært i Wimbledon-finale på 17 år. Nå er hun i to.

Om Williams vinner US Open, har hun tatt et ekte Grand Slam: seier i samme kalenderår i de fire Grand Slam-turneringene: Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open. Steffi Graf var den siste som klarte dette - i 1988. Williams ville helst ikke snakke om dette etter lørdagens triumf.

Serena Williams har nå spilt 28 Grand Slam-kamper på rad uten å tape.

21 år gamle Muguruza var bare ranket som nummer 20 og spilte sin første Grand Slam-finale. Hun er egentlig ingen gresspiller, og det var derfor sensasjonelt at hun skulle spille seg fram til finalen på Wimbledongresset.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder