Rosseli Olsen: – Jeg tar fullt ansvar for hendelsen

Landslagssjef Roy Johansen: – Det var en dårlig vurdering av Mats

SPORT

Rosseli Olsen er politianmeldt etter banestorming

GØTEBORG (VG) Mats Rosseli Olsen (24) er politianmeldt, og risikerer høye bøter etter banestormingen. Nå beklager han, og sier det var ment som noe positivt.

Publisert: Oppdatert: 28.04.16 13:50

– Jeg vil be supportere, Frölunda HC og IFK Göteborg om unnskyldning for det som hendte i går kveld. Det var ment som noe positivt, men jeg forstår at det oppfattes annerledes, og jeg angrer. Jeg er klar over at jeg blir utestengt fra Gamle Ullevi, og kommer til å ta fullt ansvar for hendelsen, sier Rosseli Olsen i en pressemelding sendt ut i formiddag, ifølge svenske medier.

I går stormet den norske hockeyspilleren banen da storkampen mellom IFK Göteborg og Malmö måtte avbrytes på grunn av tribunebråk.

Les også: Norsk hockeylandslagsspiller stormet Ullevi etter fotballbråk

– Fra klubbens synspunkt handler dette om noe som var ment som noe positivt, men som sporet av, og som ikke er forenelig med våre verdier, skriver klubben i pressemeldingen.

De fleste av Rosseli Olsens lagkamerater har valgt å ikke uttale seg til pressen, men Christoffer Persson sier følgende til Göteborgs-posten:

– Klart vi kunne ha stoppet ham, alle er med og tar ansvar for dette.

Han får også spørsmål fra avisen om det var mye alkohol inne i bildet.

– Vi var ikke spesielt fulle, så vi kan ikke skylde på det. Vi burde tenkt på konsekvensene. Alle får ta sin del av skylden, sier Persson.

VG besøkte i formiddag Frölundaborg, hvor klubben har kontorer, og fikk opplyst at klubben vil holde en pressekonferanse klokken 14. Den norske landslagsspilleren vil ikke være til stede, men er på vei til Oslo.

Les også: Skandale da kamp ble stoppet i Allsvenskan: – Helt sjukt!

Ingen landslagskonsekvenser

Rosseli Olsen skal slutte seg til det norske landslaget til helgen, og Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, var i går kontakt med både den norske spilleren og Frölunda.

Salsten bekrefter overfor VG at episoden ikke vil få konsekvenser for Rosseli Olsen på landslaget eller i VM, basert på opplysningene de sitter på nå, men han omtaler det som en uheldig episode.

Les også: Hevder Rosseli Olsen fikk 75.000 kroner for å storme banen

Det norske landslaget har fått Rosseli Olsens versjon av hendelsen, og har forsikret seg om at alt står bra til med den norske hockeyspilleren.

– Vi forsvarer på ingen måte det å løpe ut på banen og score, men det var i den settingen det var, og jeg skjønner at en unggutt kan gjøre det, men det var en dårlig vurdering av Mats, det er vi alle enig om, sier landslagssjef Roy Johansen.

Han tror ikke den norske spilleren får sparken i den svenske klubben, som det har blitt spekulert i.

– Jeg har snakket med ledelsen i Frölunda. Det blir en intern reaksjon med bot, men ingenting mer enn det. Han har gjort opp for seg og bedt om unnskyldning. Nå ser jeg fram til at han kommer hit og blir med på samling, sier Johansen.

Får støtte av lagkameratene

– Jeg synes det er morsomt, men jeg får ikke lov å uttale meg om det, sier landslagskamerat Lars Haugen til VG.

– Vi ser jo på hele greia med glimt i øyet, men konsekvensene er kanskje litt mer seriøerse enn man tror der og da, men den smellen får Mats ta, også er vi her og tar ham imot med åpne armer, sånn som vi bruker, sier landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen til VG.

– Hvordan synes du landslaget har håndtert situasjonen?

– Sånn som vi skal gjøre. Vi er en gjeng på 25 stykker som er her for hverandre. Det er justisen vi har i gruppa, vi er et lag, og når sånne ting skjer er vi her for hverandre.
– Hva var din reaksjon da du hørte om saken?
– Man må jo le litt av hele greia, men man ser det seriøse i det også, sier Tollefsen.

Ble politianmeldt

Aftonbladet skriver i dag at den norske spilleren har blitt politianmeldt for ordensforstyrrelse.

Politimesteren i Gøteborg, Erik Nord, bekrefter overfor avisen at 24-åringen risikerer bot og opp til seks måneder fengsel.

– Men det er ingen som blir dømt til fengsel i disse tilfellene. Derimot kan det bli veldig høye bøter, sier Nord til avisen.

– De er basert på hvor mye inntekt du har. Hvis du har høy inntekt, noe som er vanlig for en hockeyspiller, kan du få svært høye bøter. Da kan det være snakk om store summer, sier Nord.

Klubben sendte i dag ut en pressemelding, hvor den norske spilleren beklager det som skjedde.

Identifisert tilskueren

Svenske aviser skriver også i dag at IFK Göteborg har gått gjennom videobilder fra Ullevi, og har klart å identifisere hvem det var som kastet kinaputten mot Malmö-spiller Tobias Sana og assistendommer Mathias Klasenius.

– Vi har ikke navnet ennå, men vi vet eksakt hvem det er, sier sikkerhetssjef Mike Sahlenius til Sportbladet, og sier han har håp om å få tak i vedkommende.

Her kan du lese mer om