STORSPILL: Marianne Skarpnord leverte strålende på golfbanen torsdag. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Skarpnord i medaljekampen: – Forbereder meg på å bli nervøs!

«Tutta» sluknet etter god start

Sørkoreansk ledelse i Rio

RIO DE JANEIRO (VG) Marianne Skarpnord (30) ledet en stund OL-turneringen og er med i medaljekampen når golf-jentene er halvveis.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Koreanske Inbee Park leder med ti under par, mens Skarpnord er syv slag under par og ligger med det på 5. plass.

Sarpsborg-jenta er bare ranket som nummer 179 i verden, men gikk en kanonrunde fem slag under par på turneringens andre dag. Dermed ligger hun totalt syv slag under par etter halvspilt turnering og er med i medaljekampen.

VG Direkte 12.30 fredag: Dag tre av OL-golfen!

Suzann Pettersen sliter atskillig mer og har fem slag opp til sin norske lagvenninne. Fram til ledende Inbee Park fra Sør-Korea er det åtte slag for Tutta.

– Jeg forbereder meg på at jeg kan komme til å bli nervøs fredag. Jeg synes det er bedre å snakke om det og at vi er klar over det, sier Skarpnord når VG treffer henne etter en liten økt på driving-range.

– Hva er strategien for fredagen?

– Jeg vil prøve å gå ut og holde nervene under kontroll og bare kose meg.

Sett denne? Norsk triatlon-håp: – Over all forventning

Sørkoreaner i teten

Lørdag vil kameraene være rettet mot Skarpnord på en helt annen måte enn hun er vant til fra Europa-touren, verdens nest beste golftour.

Skarpnord gikk ut i den første av totalt 20 «flighter» av tre spillere i golfturneringens andre dag. Og ledet da omtrent en tredel av spillerne var ferdig med sin andre dag på golfbanen.

Direkte: Vi fulgte dag to slag for slag

– Jeg trives veldig bra her i Rio. Jeg tror OL-miljøet i utøverlandsbyen virker positivt på meg, sier Marianne Skarpnord til VG.

Også briten Charley Hull har kommet seg forbi Skarpnord, hun er åtte slag under par.

– Jeg prøver å holde det litt flatt, og ikke bli for happy. Jeg tar det litt som det kommer, men dette var helt klart bra for selvtillit. Det tar jeg med meg, fortsatte 30-åringen til TV2.

– Det måtte en sarping til, ja. Dette er kjempemoro. Hun har et strålende utgangspunkt, men man er bare halvveis, sier tidligere golfproff og Viasat-kommentator Per Haugsrud, som selv er fra Sarpsborg, til VG.

Mange utfordrere

Inbee Park har altså tatt ledelsen etter å ha gått fem slag under par to dager på rad. Stacy Lewis fra USA er ett slag dårligere. Deretter kommer Charley Hull og Brooke Henderson, som begge er ett slag foran Skarpnord.

– For å være helt ærlig hadde jeg ikke hørt om Skarpnord. Hun har spilt veldig bra, sier Henderson til VG.

– Jeg har sett Skarpnord når jeg har spilt i Europa. Hun er en veldig god spiller og har spilt med stor selvtillit her, sier verdensener Lydia Ko til VG.

Sett denne? Finaledrømmen brast for Angelsen

Tutta nummer 28.

Tutta gikk de første ni hullene tre slag under par, og fikk en kjempestart på turneringens andre dag. På de siste hullene gikk det verre, og Pettersen hadde flere putter som var ørsmå marginer fra å gå i hullet. Hun hadde to bogeys, men fikk en birdie på det 18. hullet.

Oppe lenge i natt? Slik kan du se Norges semifinale i natt

– Jeg føler at jeg ikke helt får ut det jeg har inne, sier Pettersen til VG rett etter å ha kommet inn til «klubbteltet». Hun er nummer 28 halvveis i turneringen.

– Jeg hadde en stor tabbe. Det var utslag på hull 10. Jeg føler at jeg gjør mye riktig, men stanger. Jeg må bare prøve å få en bra start på de to siste rundene. Klarer jeg å sette sammen to runder med 12 under par , så.... !

Knallsterk avslutning

Skarpnord startet dagen på 11. plass. Men halvveis torsdag var hun i gang med å klatre på resultatlisten, etter ni hull lå hun to slag under par, men så giret den norske golfprinsessen virkelig til med en knallsterk avslutning og iskald «putting».

På hull 15 endte hun opp med par og lå da tre slag under par – 3. plass sammenlagt. Så klinket hun til med birdie på hull 16 og 17 – noe som sendte henne opp i ledelsen.

– Marianne er tøff. Hun er uredd, og bryr seg ikke. Dette kan gå hele veien det, man vet aldri. Hun har ikke vært i medaljediskusjonen, og har kunne spille med lave skuldre. Det kan betale seg i golfsporten, fortsetter Haugsrud.

Les også: Kjæresten er Skarpnords caddie

Det holdt på å bli birdie på 18. hull også, men da gikk ballen over hullkanten og Skarpnord måtte nøye seg med par.

Det ble 66 slag totalt, fem under par og ledelse for Skarpnord før alle spillerne var ferdig med sin andre runde. Resten av dagens runde kan du følge her.

VIKTIG BRIKKE: Marianne Skarpnord bruker golfproffen og forloveden Richard Green som caddie under golftuneringen i Rio. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Små marginer

– Det er samme hva man heter. Det er små marginer i golf. Man spiller aldri perfekt i fire dager, og da handler det om ikke å tape for mange slag når det butter litt imot. Marianne har ingenting å tape, så gjelder det å komme seg best mulig rundt de neste to dagene. Er hun innenfor tre slag før den siste dagen, er hun i angrepsposisjon. Det kan være bedre enn å gå ut i en lederball for å forsvare en ledelse, mener Haugsrud.

Den tidligere golfproffen kjenner også Skarpnords caddie og forlovede, Richard Green, godt, og mener han kan utgjøre den store forskjellen her i OL-turneringen.

– Richard gir en enorm trygghet. Han har vært en veldig god spiller i mange år selv, og vet hva det dreier seg om. Han kan bli tungen på vektskålen til slutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder