FINALEKLAR: Casper Ruud er ikke mer enn 17 år, men allerede klar for sin første finale på seniornivå. Der møter han japansk motstand. Foto: Helge Mikalsen VG

Spiller klokken 20.30 - slik ser du finalen: Finaleklare Ruud (17) kan vinne 50.000: - Har overrasket meg selv

Casper Ruud (17) kan vinne sin første ATP Challenge-tittel lørdag kveld - og han har finaleplanen klar.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg møter en god spiller. Det er det ingen tvil om. Men alle spillerne her er gode, så det er bare en ny kamp der jeg må gjøre så godt jeg kan. Jeg har satt en plan. Nå handler det om å gjennomføre den, sier Casper Ruud til VG noen timer før han spiller sin første ATP Challenge-finale for senior.

17-åringen møter turneringens tredjeseed, japanske Taro Daniel, som er ranket som nummer 101 i verden. Ruud er selv på 450. plass, men kan regne med et voldsomt byks på listen neste gang den oppdateres.

Ekspert i 2015: - Tror Casper kan bli tidenes norske tennisspiller innen fire år

– Hvordan skal du slå ham?

– Han er veldig stabilt god, men han har ikke så mange drepende slag. Det gjelder for meg også å være stabil, og gå for sjansene når jeg får de, svarer Ruud på telefon fra Sevilla.

Klokken 20.30 går finalen på grusen der av stabelen. Den kan du følge hos oss eller se kampen på NRK eller på TV 2 Sportskanalen. Uansett utfall har Ruud imponert voldsomt på veien.

Etter kvartfinaleseieren mot spanske Inigo Cervantes (26), ranket som nummer 75 i verden, sa pappa Ruud, Christian, som er tidenes høyeste ranket norske tennisspiller, at sønnen var «milevis foran» egne prestasjoner.

Tennistalentet ble hyllet, men stoppet ikke av den grunn. I semifinalen slo Ruud regjerende Pedro Cachin (21), og nå spiller han om en pengepremie på 50.000 kroner. Skulle Ruud tape, vil han få omkring 30.000 kroner.

– Har du overrasket deg selv på veien?

– Ja, det har jeg, erkjenner Ruud foran det han mener er hans hittil største kamp i karrieren.

– Jeg trodde kanskje ikke at jeg skulle slå topp 100-seedede, men jeg må ha tro på meg selv. Det viser at det kanskje ikke er så langt opp til toppen som man kanskje skulle tro, men det går mye opp og ned. Det er viktig å huske på. Noen ganger har man en bra dag. Andre ganger en dårlig. Men jeg har vist at jeg har nivået inne, sier han.

Les også: Tennistalentet: – Gøy å bli sammenlignet med Martin Ødegaard

– Hva gir det deg? At du slår så gode spillere...

– God selvtillit og motivasjon videre. Og hvis jeg møter en topp 100-seeded igjen, så vet jeg at jeg kan, svarer Ruud.

Det er nok ikke siste gang 17-åringen skal bryne seg på slik motstand. Det skorter ikke på ambisjoner hos Ruud, som allerede i fjor uttalte at han ønsker å bli blant verdens aller beste spillere.

– Det vil jeg fortsatt. Om det tar tre år, åtte år eller 10 år. Jeg vil bli best, sier han.

PS! ATP Challenge-touren er det nest høyeste nivået for profesjonelle tennisspillere. Turneringen i Sevilla er den første Ruud er med i på dette nivået.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder