NEDTUR PÅ STANDPLASS: Emil Hegle Svendsen var skuffet etter dagens fellesstart.

NEDTUR PÅ STANDPLASS: Emil Hegle Svendsen var skuffet etter dagens fellesstart. Foto: Jostein Magnussen , VG

Svendsen: - Skytingen hører ikke hjemme noe sted

ÖSTERSUND (VG) En skuffet Emil Hegle Svendsen (30) forlot stadion etter å ha slaktet sin egen innsats og lagets.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Skytingen var alt for dårlig, vi skyter for mange bom på laget på en vindfri dag. Vi må bare stikke fingeren i jorden og si at det er for dårlig og jobbe med det, sier Emil Hegle Svendsen.

Selv måtte han ut i tre runder på fellesstarten, Ole Einar Bjørndalen fikk fem strafferunder, mens Johannes Thingnes Bø var hele syv ganger i strafferunden.

Reaksjonen er som et ekko fra sesongåpningen på Sjusjøen for 14 dager siden. Da var treffprosenten blant landslagsløperne på beskjedne 74,1 på fellesstarten.

– Ikke med i hodet

– Vi er ikke helt med i hodet. I dag er det ikke vind, og vi skyter dårlig. Nå må vi ta tak i det tidlig i sesongen så det blir bedre etter hvert. Jeg er gearet på å få det til ganske kjapt, sier trønderen som innrømmet at han var småforbannet.

– Jeg blir jo det når ting ikke stemmer. Jeg er ikke her for å skyte to bom på en liggserie uten vind. Det hører ikke hjemme noen steder. Det er jeg misfornøyd med.

Han hadde ikke regnet med å kjempe helt i toppen denne uken her i Östersund, men en 4. plass (normalen), 7. plass på sprinten og dagens 5. plass er ikke godt nok for Svendsen.

Nervøs start

– Når Ole skyter fem bom, Johannes syv og jeg tre så er det alt for dårlig, sier Svendsen. Han innrømmer at det er litt nerver ute og går i sesongstarten, men han vil ikke bruke det som noen unnskyldning.

– Er det ikke betryggende å vite at du, med de problemene du har, likevel er blant de 6-7 beste i alle renn?

– Nå har ikke jeg trent 100 timer i måneden for å være topp 7. Sånn er det bare, sier Emil Hegle Svendsen til VG på vei ut fra stadion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder