Erling Braut Haaland, her i aksjon for Manchester City tidligere denne sesongen.

Norsk Adidas-toppsjef var i Haaland-forhandlinger: − Ingen sårede følelser

Erling Braut Haaland (22) vraker Adidas og Puma. Nordmannen har nå signert en lukrativ avtale med Nike.

Publisert:

Den forrige avtalen med Nike gikk ut i januar 2022, og han har siden det brukt fotballsko fra Adidas og Puma, og det har vært mange spekulasjoner om hvem han kom til å signere for.

Nå er det ingen tvil om hvilke fotballsko Haaland kommer til å snøre på seg fremover. Det blir Nike. Det bekrefter de selv på Twitter.

Blant dem som har forhandlet med Haaland og teamet hans er Bjørn Gulden. Den norske Adidas-toppsjefen forteller at han ikke tok Haalands Nike-valg tungt.

– Det er helt i orden. Jeg har alltid sagt at Erling må velge det han vil. Jeg har prøvd å få ham både da jeg var i Puma og nå Adidas. Jeg har akkurat ikke klart det. Men vi er gode venner og har kjempestor respekt for hverandre.

Da VG spør hva en sånn avtale er verdt, så mener Gulden vi må spørre Nike selv.

– Men alle (utstyrsleverandørene) var etter ham, og Erling er ett av navnene som kommer opp etter Messi, Ronaldo og Neymar, og i samme liga som Mbappé og Vinicius junior. Det er den ligaen der. Men jeg kjenner ikke avtalen, men vet hva jeg selv har tilbudt to ganger, sier Adidas-toppsjefen og humrer.

ADIDAS-TOPPSJEF: Bjørn Gulden, her fra tiden da han var i Puma, under et pressetreff i Oslo.

– Men hva har du tilbudt ham?

– Det kan jeg ikke fortelle. Men spør du Erling så har vi hatt en god dialog. Jeg og Alfie er venner fra gammelt av i Bryne. Jeg har fulgt Erling i mange år. Det er ingen sårede følelser. I sport må du skille mellom vennskap og forretninger.

– Han har helt sikkert gjort det riktige valget. Han har jo alltid spilt i Nike også. Så det var nok ikke så lett å skifte. Og så profesjonell som han er så velger han det som er mest komfortabelt for ham. Men han har ikke gått etter penger, hevder Gulden.

På Twitter skriver Nike: «En ny æra av nummer 9». Etterfulgt av: «Erling Haaland is a force of nature».

Den engelske avisen har tidligere meldt at det skal være snakk om en avtale på rundt 250 millioner kroner i året.

I Nikes stjernestall finnes allerede Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne, Leah Williamson og Ada Hegerberg.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no