Williams i skandalefinale i US Open: - Du er en tyv

Finalen i US Open endte i skandalescener. Stjernespilleren Serena Williams (36) fikk poengstraff for sin oppførsel, og var så sint at hun begynte å gråte da hun tapte for Naomi Osaka.

Det 20 år gamle japanske stjerneskuddet vant det som utviklet seg til et oppsiktsvekkende drama i kvinnenes finale av årets fjerde Grand Slam-turnering.

Den høydramatiske finalen endte 6-2, 6–4. Osaka ble dermed den første japanske spilleren som har vunnet en US Open-finale. Men det ble satt i skyggen av opptredenen til Williams på Flushing Meadows i New York.

FIKK STØTTE: Serena Williams fikk med seg publikum som buet da hun ble fratatt poeng for dårlig oppførsel. Foto: JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

To advarsler

Underveis i kampen fikk Williams, som jaget sin 24. Grand Slam-turnering, en omstridt gamestraff da kampen var på vippen.

– Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal ett poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams.

Da hadde 36-åringen, som også smadret en racket i hardcourten, tidligere fått poengstraff og en advarsel for å angivelig ha hatt et regelbrudd i kontakten med trener Patrick Mouratolgou.

På stillingen 4–3 i andre sett ble Williams deretter etter alt bråket gitt en gamestraff og stillingen ble endret til 5–3. Williams tok neste game, men klarte aldri å slå tilbake.

GRÅT PÅ PODIET: Naomi Osaka var opprørt over buingen og scenene som hadde utspilt seg og begynte å gråte på podiet etter kampen. Foto: Robert Deutsch / X02835

I den videre diskusjonen med dommeren klarte ikke amerikaneren å holde tårene tilbake.

Etter kampen ristet flere på hodet av det som hadde skjedd inne på arenaen under kampen. Eurosport-ekspert Mats Wilander, som selv har vunnet US Open, visste knapt hvordan han skulle reagere på oppptreden til Williams.

– Jeg mener dommeren gjør rett, sier Wilander som derimot mente at hverken dommeren eller Williams gjorde en god figur under opptrinnet.

Hva mener du? Her diskuteres dramaet:

HØY TEMPERATUR: Serena Williams knuste racketen i sinne under finalen mot Osaka. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Pipekonsert

På podiet etter kampen var det Osakas tur til å gråte. Som den første japanske kvinnen som noen gang har spilt en US Open-finale, var hun fullstendig uredd og herjet til tider med 16 år eldre Williams. Men etter kampen buet publikum igjen, noe som fikk Osaka til å gråte.

– Jeg er lei meg, jeg vet at alle heiet på henne og jeg er lei for at det endte slik, sa Osaka under det offisielle intervjuet som gikk over høyttaler for hele arenaen.

– Jeg vil bare si takk for at dere så på kampen, sa Osaka mens tårene rant.

Serena Williams forsøkte å glatte over skandalen ved å få folk, som hun selv hadde vært med å hisse opp, til nå å roe seg ned.

– Jeg vil ikke være uhøflig. Jeg vil fortelle dere at hun spilte godt og vant sin første Grand Slam-finale. Ikke pip mer. Vær positive, sa Williams.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder