TILBAKE: Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien tapte bronsefinalen mot Russland, men etter kampen har det blitt kjent at Aleksander Krusjelnitskij var dopet. Nå reiser paret Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Curlingparet får bronsen - reiser trolig tilbake til Sør-Korea

Nå er det bekreftet at curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien vil få OL-bronse etter den russiske dopingsaken. Torsdag drar de sannsynligvis tilbake til Sør-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det norske kjæresteparet tapte bronsefinalen i mixcurling mot det russiske paret Aleksander Krusjelnitskij og Anastasija Bryzgalova. Men etter kampen har Krusjelnitskij har testet positivt for doping og meldonium på både A- og B-prøve. Nå har Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemt og russerne er blitt disket. En bestemmelse Krusjelnitskij anerkjenner.

IOC vil dermed etter alle solemerker sette Norge opp på bronseplass. Norge får da 34 medaljer i Pyeongchang.

Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien har blitt invitert tilbake til Sør-Korea og Pyeonchang for en ekstra medaljeseremoni.

– Vi drar sannsynligvis klokken 13 norsk tid og lander der i morgen tidlig, så får vi trolig medaljen der, sa Nedregotten før CAS-dommen kom til VG.

– Vi er fortsatt litt usikre på om vi drar. Utover det har jeg ikke noe ny kommentar til dette, sier Nedregotten etter CAS-avgjørelsen.

les også

Curlingparet ber om ny medaljeseremoni etter dopingsak

– Veldig spesiell situasjon

Eurosport omtalte saken først.

Han ønsker ikke å svare på om det er IOC som har invitert dem tilbake. Paret ble spurt for noen dager siden allerede.

– Det er litt uoversiktlig dette og en veldig spesiell situasjon. Vi er bare curlingspillere og har jobber ved siden. Å bare stikke av er ikke så lett. Det får bli en overraskelse om vi dukker opp der nede, sier Nedregotten.

les også

Slovensk spiller dopingtatt rett før Norge-møte

– Dette er veldig kaotisk og det er mye trøkk. Alt fra de som gratulerer med bronse og de som sier det er en bitter situasjon. Selv føles det som et sted midt i mellom. Hovedfølelsen er at det er bittert at det er en dopingsak i curlingsporten, sier Nedregotten.

Ordknapp om dopingbruken

Han vil ikke kommentere hva han tenker om Krusjelnitskijs dopingbruk.

– Jeg har aldri prøvd, så jeg aner ikke om det gir noe effekt, sier Nedregotten.

Dersom Nedregotten og Kristin Moen Skaslien reiser tilbake vil de få opplevelsen av å motta medaljen foran et publikum. Et øyeblikk Nedregotten mente russerne hadde stjålet fra dem.

– Jeg gleder meg til å prøve opplevelsen, så vil jeg oppleve det uten noe «om og men» om fire år, sier Nedregotten.

En seremoni vil eventuelt skje lørdag antagelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder