Zuccas superkeeper historisk etter 100 redninger

(Calgary Flames- New York Rangers 1–3) Henrik Lundqvist feiret sin 36 årsdag med å redde 50 skudd i andre kamp på rad og sørget dermed for borteseier nummer to på rad til Mats Zuccarellos New York Rangers.

 • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over to år gammel

– Det dreier seg om å vinne. Du ønsker å føle at du utgjør en forskjell der ute. Det er grunnen til at jeg er her, sier Henrik Lundqvist til NHLs hjemmeside.

Ifølge NHL.com er han den første keeperen i ligaens historie som har vunnet to kamper på rad med 50 redninger - eller flere - i hver av dem siden NHL begynte å føre denne statistikken sesongen 1955–56.

Det er også en stund siden en NHL-keeper reddet 50 skudd i to kamper på rad:

New York Rangers har vært gjennom turbulente dager, med erfarne spillere som har forsvunnet i forbindelse med deadline for overganger foran sluttspillet 26. februar - og en rekke nye spillere som er kommet til som ledd i Manhattan-klubbens såkalte gjenoppbygging.

Henrik Lundqvist og Mats Zuccarrello er blant et fåtall veteraner som fortsatt er igjen.

Nordmannen som kandidat til å overta kapteinsvervet etter Ryan McDonagh som brått forsvant til Tampa Bay Lightning, og Henrik Lundqvist som en reddende engel.

les også

Zuccarello blir i Rangers – og kan bli ny kaptein

Natt til torsdag reddet han 50 skudd da Rangers slo Vancouver Canucks 6–5 i spilleforlengelse på bortebane. Natt til lørdag norsk tid reddet han enda en gang 50 skudd da Rangers slo Calgary Flames på bortebane. Det var fredag lokal tid i Canada og USA, samme dag som «King Henrik» - som har spilt for Rangers i hele sin 12 år lange NHL-karriere - rundet 36 år.

– Det var absolutt et avgjørende øyeblikk i kampen, sier Rangers-trener Alain Vigneault om Pavel Busjnevitsj 2–1 mål mot Calgary Flames.

Det kom 56 sekunder inn i andre periode, etter at Henrik Lundqvist hadde «kastet seg» og reddet et skudd fra hjemmelagets svenske Mikael Backlund.

– Han gjør den redningen og vi kommer tilbake umiddelbart og scorer. Keeperspillet vårt var glimrende og det ga oss en seier, tilføyer Alain Vigneault.

Rangers hadde tapt syv kamper på rad før de slo Vancouver for tre dager siden.

les også

Rangers forlenget tapsrekken og fortsetter å kvitte seg med spillere

Ryan Spooner (26) gjorde 3–1 mot Calgary Flames. Dermed har kanadieren gjort syv målpoeng (1 mål/6 målgivende) for Rangers i løpet av tre kamper siden overgangen fra Boston Bruins 25. februar.

Mats Zuccarello hadde desidert mest spilletid (19 min og 59 sekunder) av alle New York Rangers løperspillere. Nordmannen gjorde imidlertid ingen målpoeng, for femte kamp på rad. Siste gang han noterte seg for det, var mot Philadelphia Flyers 18. februar (ett mål, en målgivende).

Med 17 kamper igjen å spille av grunnserien, ligger Rangers fem poeng opp til sluttspillplass. Rangers neste kamp er natt til søndag norsk tid på bortebane mot Edmonton Oilers.

Mer om

 1. NHL
 2. New York Rangers

Flere artikler

 1. Rangers-Henke: – Jeg kommer til å savne Zuccarello

 2. Zuccarello i fyr og flamme da Rangers vant på straffer

 3. Zuccarello etter nytt Rangers-tap: – Det er helt jævlig, det går utover livet mitt

 4. Mats Zuccarello scoret to mål: – Han er het

 5. Endelig Rangers-jubel: Zucca-assist i sesongens første seier

Fra andre aviser

 1. Zuccarello til MR-undersøkelse - kan ha spilt sin siste kamp for sesongen

  Aftenposten
 2. Endelig seier for Zuccarello og Rangers - unngikk bunnrekord i NHL

  Bergens Tidende
 3. Zuccarello-scoring da Rangers vant hjemme

  Bergens Tidende
 4. Zuccarello-assist da Rangers tapte mot byrivalen

  Bergens Tidende
 5. Endelig seier for Zuccarello og Rangers - unngikk bunnrekord i NHL

  Aftenposten
 6. Zuccarello-assist da Rangers tapte mot byrivalen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder