Mesterlige Thingnes Bø vant igjen: – Verdens beste følelse

Publisert: Oppdatert: 14.01.18 15:07

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

RUHPOLDING/OSLO (VG) Johannes Thingnes Bø (24) og erkerival Martin Fourcade (29) gikk side om side frem til 3. skyting. Deretter handlet det bare om én mann.

19 treff på 20 skudd, og høyt tempo i sporet. Nøyaktig fem uker før det skal konkurreres i samme øvelse i OL, viste Johannes Thingnes Bø nok en gang at han er i rute til lekene i Pyeongchang.

– Det var ekstra godt å vinne i dag. Jeg vant en del løp før jul, men har ikke vunnet etter jul. Jeg har vært på pallen, men det er et steg å ta å komme øverst igjen. Det var derfor jeg var ekstra glad i dag, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

– Det er verdens beste følelse, sier seierherren til NRK.

To ganger ensom majestet

På søndagens fellesstart festet han og Martin Fourcade tidlig grep om løpet. De gikk sammen i sporet, og på de to første skytingene leverte de begge fulle hus.

Men fra tredje skyting og utover måtte Thingnes Bø gå alene i tet.

Fourcade bommet – overraskende nok – to ganger på tredje skyting, og da var ikke Thingnes Bø vond å be. Han traff på blink etter blink, og det var ingen som kunne holde tritt med ham i sporet.

Han måtte ta en strafferunde på siste skyting, og gikk siste runde med en Fourcade bak seg. Franskmannen gikk styggfort, men 24-åringen holdt unna og sikret norsk jubel, i tillegg til sin sjette verdenscupseier i vinter.

– Jeg gjorde det mer spennende enn nødvendig på den siste skytingen og får meg en tøff påkjenning på siste runden. Men alt i alt er det et kjempebra løp og jeg er bare glad til at jeg kunne vinne med 19 treff, sier Thingnes Bø.

Men da er det desto bedre å vinne. Som han selv sa:

– Det er «dritdeilig».

– Det er verdens beste følelse.

I ensom majestet gikk han i mål foran et enormt folkehav i målområdet.

– Det er helt rått hvor mye liv det er her. Vi er ekstremt heldige som har så stor interesse for idretten vår, sier Thingnes Bø.

Han fikk oppleve det samme livet da han som ankermann, sikret norsk seier på fredagens stafett.

Bak Thingnes Bø ble det dobbelt fransk, med Fourcade på 2. plass og Antonin Guigonnat på 3.

Slik gikk det med de norske:

Tarjei Bø: 5. plass, én bom
Lars Helge Birkeland: 23. plass, tre bom
Emil Hegle Svendsen: 24. plass, fire bom
Henrik L’Abée-Lund: 30. plass, seks bom

Denne artikkelen handler om