Bendtner etter tidenes Lerkendal-nedtur: - Det var en fotball-leksjon

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-RB Salzburg 2–5) Aldri før har Rosenborg hatt en tyngre omgang i Europacup-sammenheng på Lerkendal. Brutale 0–4 sto det halvveis i kampen. Nå har Rosenborg null poeng i Europa League, og 12 baklengsmål.

Rosenborg ble til tider avkledd, latterliggjort og utspilt i første omgang av fjerde kamp i gruppespillet i Europa League. Rini Coolens lag var aldri i nærheten av å henge med på notene da bortelaget fra Østerrikske Salzburg gjorde som de ville mot et ekstremt tafatte trøndere.

– Det er brutalt. Det er brutale svar du får på nivåforskjell. Det må vi erkjenne. Så må vi ha nytt fokus. Vi har ikke tid til noe selvmedlidenhet nå. Dette må vi snu fort, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, til VG.

Han er sportslig ansvarlig for gruppa som skulle ut å «hevne» en svak start på Europa-høsten. Slik gikk det definitivt ikke. Allerede etter seks minutter sto det 0–1, og det skulle komme tre baklengsmål til før hvilen.

0-4 er for øvrig det styggeste pauseresultatet Rosenborg noensinne har hatt på hjemmebane i en europacupkamp. Klubben har heller aldri før sluppet inn fem mål på hjemmebane mot internasjonal motstand.

– Jeg har aldri vært med på en sånn 1. omgang i karrieren min. Det kunne like gjerne ha stått 8-0. Det var en fotball-leksjon, og det var veldig frustrerende å være en del av det. Det tror jeg det var for alle, sier Nicklas Bendtner til VG.

– Det var bra smertefullt i dag ja. Vi fikk vel så «øra flagra» nede i Sociedad i fjor og, men det var ikke noe gøy å være en del av denne omgangen her, følger RBK-keeper André Hansen opp.

Nå er Rosenborg på en mildt sagt tung, og kort, liste med lag som står med null poeng så langt i Europa League-gruppespillet.

  • Rosenborg
  • F91 Dudelange (Luxembourg)
  • Akhisarspor (Tyrkia)

– Vi går ikke hjem og leser tabellen i dag, det er ikke pent, fortsetter Hansen, som fort kunne fått flere baklengs enn fem.

Gulbrandsen: - Vi er bedre enn media tror

Spesielt imponerende for bortelaget var Takumi Minamino, som sto bak tre av målene før pause, det siste scoret Fredrik Gulbrandsen.

– Jeg føler kanskje at media tror at Rosenborg skal slå oss ganske greit. Men vi er nok et litt bedre lag enn det norsk media tror.

Salzburg leder nå gruppa med full pott, 12 poeng av 12 mulige.

En formasjonsendring i pausen gjorde at hjemmelaget reddet noe av æren for Rosenborgs del, men poeng var de aldri i nærheten av. Dermed har trønderne tapt fire kamper av fire mulige.

De to målene i 2. omgang gjør at klubben unngikk å gå på sitt største hjemmetap noensinne. To ganger tidligere har RBK nemlig tapt 0-4 på hjemmebane i Europa - mot Chelsea i 2007 og Valencia i 2008.

– Vi må innse realiteten. For øyeblikket kan vi ikke konkurrere med lagene på dette nivået, sier en ærlig Rini Coolen.

les også

Tilskuertallene stuper for gulljagende Rosenborg: – Folk har ikke hatt noen god opplevelse

Målfest

Da lagene gikk inn til pause var det til buing fra store deler hjemmefansen, den tiden og pengene de hadde brukt på å innfinne seg på Lerkendal denne sene høstkvelden, må ha føltes noe kastet bort

Etter pause eksperimenterte Coolen. Han la om dra det faste 4–3–3 til 4–4–2. Noe han aldri tidligere har gjort. Men de var desperate, de var nedtrykte, og de var lei. Sånn skulle ikke RBK se ut igjen, og det var heldigvis for hvittrøyene noe bedring å spore.

les også

Helland avslører: Koteng beklaget til spillerne

Adegbenro scoret, før Salzburg igjen gjorde et mål - via Even Hovland.

Det siste målet tilhørte RBK. Bendtner skøyt, mens Mike Jensen touchet ballen, og 2–5 var et faktum.

– Vi vant andreomgangen. Jeg er fornøyd med svaret jeg fikk. Men dette er realiteten, og alt i alt kan vi ikke være fornøyde, fortsatte Coolen.

– De er et mye mer sammensatt lag. De kjenner hverandre godt, og alt spillet sitter bedre. Vi fortjener å tape kampen, der er ikke så mye mer å si, sier Bendtner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder