FAR OG SØNN: Bjarne Kortgaard Ingebretsen og Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: NTB Scanpix

Godset-trenerens sønn håper faren mislykkes i jobben

Sønnen til Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (51) er tidligere Mjøndalen-kaptein og nå ansatt i klubben. Bjarne Kortgaard Ingebretsen (31) unner ikke faren suksess i jobben som trener for erkerivalen.

Her er fredagens oddstips!

Han var 10 år gammel da han bestemte seg for at han ikke likte Strømsgodset. Han satt på tribunen under en cupkamp i 1996, og GodsetUnionen hadde med seg et banner med teksten «brenn i helvete». Meldingen var rettet mot Mjøndalen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg husker jeg tenkte på hvorfor de sa noe sånt og om det var lov å si. Men da bestemte jeg meg bare for at jeg ikke likte de heller. Det var da jeg skjønte hva rivaliseringen betød, sier Bjarne Kortgaard Ingebretsen til VG.

Ni år senere ble faren Bjørn Petter «BP» Ingebretsen ansatt i Godset, og er i dag hovedtrener i drammensklubben.

Bjarne Kortgaard Ingebretsen ble Mjøndalen-kaptein. Etter han la opp i 2014, ble han assistentrener for A-laget, og nå er han trener for klubbens juniorlag.

Fredag kveld møtes de to klubbene til «Ælv Classico» på et trolig fullsatt Marienlyst.

– Jeg er veldig glad i faren min, men han trener jo klubben som er Mjøndalens største rival. Så lenge han gjør det, kan jeg jo ikke håpe han får så mye suksess, sier Kortgaard Ingebretsen.

– Han prøver bare å være eplekjekk! Han holder med meg mot alle andre enn mot Mjøndalen, sier derimot faren «BP».

I Strømsgodset trener «BP» blant annet Marcus Pedersen. Hva han sier før «Ælv Classico» kan du se her:

Unngår Drammen

Da «BP» tok over Strømsgodset var Mjøndalen i tredje divisjon.

– Hva tenkte du da faren din fikk jobb hos din største rival?

– Det er jo 14–15 år siden, så han har vært der lenge. Tidene har forandret seg etter det. Det var rivalisering da også, men på et helt annet nivå. Da var jo Mjøndalen nesten borte og glemt. Så da unnet jeg ham å få en jobb innenfor fotballen, for det var det han ønsket. Men jeg var ikke «superhappy» med klubbvalget, forteller Kortgaard Ingebretsen.

Fredag kan du vinne vanvittige 376 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen din igjennom Tipster før kl.19.00 i kveld!

Han prøver å unngå Drammen, og har ikke sett en eneste kamp med faren som trener. Likevel slår ikke rivaliseringen helt sprekker i familieidyllen.

– Vi erter hverandre når det andre laget taper, men ellers klarer vi det ganske fint. Vi prøver å prate generell fotball, og ikke så mye om Mjøndalen og Godset. Vi vet jo hva den andre mener om diverse, og jeg er nok litt mer på den rivaliseringen enn det han er, sier den tidligere Mjøndalen-kapteinen.

Strømsgodset - Mjøndalen sendes på MAX og dplay fredag 19.00. Kanskje blir det like målrikt som da Mjøndalen møtte Bodø/Glimt forrige runde. Se høydepunktene fra den kampen her:

les også

Slik ble rivaliseringen mellom Mjøndalen og Strømsgodset skapt

Pluss content

VGs tips: Hjemmeseier

Fulle tribuner og bøttevis med prestisje - dette kan bli et herlig lokaloppgjør også for nøytrale.

Strømsgodset har åpnet best med sine fire poeng på to kamper. Laget slet med å vinne to kamper etter hverandre ifjor. Men en eventuell triumf her vil gi laget syv poeng på tre åpningskamper. Klart godkjent!

Mjøndalen har blitt påført to strake tap. 4–7 i målforskjell ser ikke pent ut. Laget kom til målsjanser sist, rett nok. Men defensivt trengs det bedring.

Vi foreslår et hjemmespill til 1,62 i odds. Spillefristen er kl. 18.55 og MAX viser kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder