VM-bronse til Mol og Sørum etter ny thriller: – Dette er uvirkelig!

HAMBURG (VG) (Mol/Sørum - Bourne/Crabb 19–21, 21–15, 15–10) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) slo tilbake mot USA og sikret norsk VM-bronse.

 • Ida Høidalen

Artikkelen er over ett år gammel

– Dette er uvirkelig! For ti år siden var jeg 12 år og satt og så på VM i Stavanger og målet var å en gang få spille selv. Nå har vi en bronse ti år senere, sier Christian Sørum til VG.

Han og Anders Mol har tatt VM-bronse i sandvolleyball. Amerikanske Bourne/Crabb ble slått 2–1 i sett etter en ny VM-thriller. Medaljen er Norges andre VM-medalje i sandvolleyball gjennom tidene. Det er 18 år siden sist.

– Det har ikke gått helt opp for meg. Det er utrolig moro, og jeg tror ikke vi klarer å skjønne hvor stort det faktisk er, sier Sørum.

– Jeg er veldig, veldig glad og veldig, veldig stolt. Vi er kjempefornøyde med en VM-bronse. Det er selvfølgelig kjipt å ikke spille finale, men jeg er bare stolt over at vi klarer å mobilisere og hente nye krefter, sier Mol.

– Det har vært et eventyr fra første dag. Vi har følt oss litt dårlig den ene dagen, og følt oss kjempegode den neste. Det er slikt et mesterskap er. Jeg er veldig stolt når jeg seg på hva vi har klart til slutt, fortsetter han.

Se høydepunktene her:

Ny thrillerkamp

I bronsefinalen havnet Norge bakpå fra start. Det første settet var jevnt, og lagene fulgte hverandre til det sto 15–15. Da fikk amerikanerne et lite overtak. USA vant settet 21–19.

Dette sa de norske guttene til hverandre etter den trøblete starten:

– Det er siste kampen og vi spiller om en bronse i VM. Det er siste mulighet og nå må vi gire oss opp for å ta denne bronsen. Vi klarte å gjøre noe med det og spiller kjempebra i andre og tredje sett, forteller Sørum.

Og det amerikanske overtaket forsvant tidlig i andre sett, et sett hvor det meste handlet om Norge. Etter tre blokkpoeng på rappen fra Mol dro Norge ifra tidlig i settet. De fortsatte storspillet og vant 21–15.

Dermed måtte det som i semifinalen avgjøres i et tredje sett. Der var Norge til tider fullstendig overlegne. Mol og Sørum vant til slutt settet 15–10.

– Hver turnering som et VM, for det er jo disse lagene vi møter hver gang. Det sier litt om hva vi har fått til i det siste og det siste året, sier Mol. Han og Sørum vant tre av de fire siste turneringene før VM. I fjor var de verdens soleklare enere.

– Jeg er veldig glad for at vi er på pallen. Både glad og litt lettet. Ingen har lyst til å komme på den fjerdeplassen, den er sjukt bitter. Jeg sa til guttene at i dag kreves det en ting, og det er karakter. Da de tapte det første settet måtte de mobilisere enda mer karakter, og det synes jeg de gjør i de to første settene, sier trener Kåre Mol.

Andre medalje gjennom tidene

Bourne og Crabb er ranket som nummer 21 i verden. Mol og Sørum er ranket som nummer én.

Gulldrømmen ble knust etter en thrillersemifinale lørdag kveld. Norge tapte for hjemmehåpet Wickler/Thole etter tre sett og dommerdrama. De tapte for russiske Krasilnikov/Stoyanovskiy i finalen.

PS: Mol og Sørum gikk inn i VM som førsteseedet og med muligheten til å bli historiske. De kunne både bli de yngste verdensmesterne gjennom tidene og ta Norges første VM-gull i sandvolleyball. Bronsemedaljen er Norges andre VM-bronse gjennom tidene.

Lær mer om sandvolleyball her:

Les også

 1. Mol og Sørum lekte seg til semifinale: – En av de råeste kampene vi har spilt

  HAMBURG (VG) (Mol/Sørum - Lupo/Nicolai 21–13, 21–11) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) er klare for semifinale i…
 2. Slik skal Mol og Sørum trene mentalt for å riste av seg VM-skuffelsen

  HAMBURG (VG) Finaledrømmen til Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) ble knust i semifinalen mot Tyskland.
 3. Mol refset arrangør: – Viktig at de fikk høre det ikke var godt nok

  Hamburg (VG) 22 år gamle Anders Mol er blant de aller yngste i sandvolleyball-sirkuset.

Mer om

 1. Sandvolleyball
 2. Anders Mol
 3. Christian Sørum

Flere artikler

 1. Mol og Sørum vil ha storturnering til Norge

 2. Slik skal Mol og Sørum trene mentalt for å riste av seg VM-skuffelsen

 3. Mol og Sørum med uvirkelig seiersrekke: – Nesten så jeg ikke tror det

 4. Mol og Sørum vant prøve-OL: – Veldig viktig

 5. Dommeren i fokus etter thrillersemi: – Frustrerende

Fra andre aviser

 1. Mol og Sørum plukket Norges første VM-medalje på 18 år

  Bergens Tidende
 2. Spiller ny finale søndag: – Jeg tror ikke folk skjønner hvor vanskelig det er

  Bergens Tidende
 3. Mol og Sørum til finale i Japan

  Bergens Tidende
 4. Spiller ny finale søndag: – Jeg tror ikke folk skjønner hvor vanskelig det er

  Fædrelandsvennen
 5. Mol og Sørum til finale i Japan

  Aftenposten
 6. Mol og Sørum til finale i Japan

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no