PØLSA TIL «PØLSA»: Her går Øystein «Pølsa» Pettersen Vasaloppet med litt vel mye til luft. Han klarte nemlig å ødelegge glidlåsen under en tissepause. Foto: MAGNUS ØSTH/SWIX SKI CLASSICS

Her går det galt med «Pølsa» under Vasaloppet

Gikk seks mil med «buksesmekken» åpen

Pettersen: - Det var flaut

Øystein Pettersen ble litt for ivrig med glidlåsen da han måtte tisse under Vasaloppet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Landslagssprinter Øystein «Pølsa» Pettersen ble nummer 28 i det 90 kilometer lange Vasaloppet i Sverige søndag. Og på slike distanser er det fort nødvendig med en tissepause. Nordmannen klarte seg fint gjennom den første, men da naturen kalte på ny gikk det galt med glidlåsen ved gylfen.

- Det var flaut, sier Pettersen til VG.

VAR MED I VASALOPPET: Øystein Pettersen. Foto: NTB Scanpix

Den ble nemlig ødelagt og Pettersen måtte gå de siste seks milene med «buksesmekken» åpen.

Droppet ledelse

Pettersen hadde egentlig planer om å gå opp i tet, men den tanken skrinla han fort.

- Da John Kristian (Dahl) brakk staven hadde jeg egentlig tenkt å gå og trekke feltet. Kanskje like greit ikke å markedsføre det i Sveriges nest største TV-sending, sier Pettersen.

- Merket du godt at glidlåsen var åpen?

-Om jeg merket det, ja. Det var flaut.

- Hvordan skjedde det?

- Jeg ble litt for ivrig da jeg stoppet og pissa. Glidlåsen ble ødelagt. Det skjedde seks mil fra mål, svarer Pettersen.

Fryktet du at det skulle bli enda mer luftig?

- Nei, det gjorde jeg ikke.

Har vist mer tidligere

TAPTE VEDDEMÅL: Øystein «Pølsa» Pettersen har «blottet» seg tidligere, men da i et veddemål om hvorvidt han kom på pallen i tyske Düsseldorf. Det klarte han og resultatet ser du her. Foto: ANDREA GJESTVANG.

Under Vasaloppet viste han tross alt bare frem en mørk boksershorts. Men da han var på pallen i verdenscupen for første gang, måtte han løpe ned oppløpet så godt som naken. Kun et lite klessplagg i hånden var middelet for å skjule de edlere deler. Det skjedde i Düsseldorf i Tyskland i oktober 2006.

- Jeg fikk et ultimatum om at enten er jeg med eller så er jeg ikke med. Nå håper jeg bare at ingen ble støtt av det som skjedde, men det skal aldri skje igjen, sa Pølsa til VG den gangen.

Pettersen har nok en vond glidlås-erfaring. For også under NM-femmila i fjor ble det luftig ved gylfen.

Norsk Vasalopp-vinner

Tidligere landslagssprinter John Kristian Dahl vant Vasaloppet foran nok en tidligere landslagssprinter, Johan Kjølstad. Jörgen Brink fra Sverige ble nummer tre. Pettersen var bare 35 sekunder bak vinneren i mål, men endte altså på 28. plass.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder