SPILLEKLAR: Martin Ødegaards overgang til Real Madrid er formelt i orden. Det betyr at han kan komme til å debutere for B-laget Castilla på søndag. Her fra torsdagens trening med førstelaget. Foto:Angel Martinez,Real Madrid via Getty Images

NFF har klarert overgangen: Ødegaard spilleklar for Real Madrid

Kan debutere for B-laget Castilla allerede på søndag

MADRID (VG) Norges Fotballforbund bekrefter at de har klarert Martin Ødegaard (16) for Real Madrid-spill.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aftenposten meldte i går at ungguttens overgang ennå ikke er formelt godkjent av FIFA, og at det kunne ta flere uker før nordmannen kunne spille kamper for sin nye spanske klubb.

Men det skulle løse seg fortere enn antatt.

- Jeg kan bekrefte at Ødegaard ble klarert fra NFFs side i ettermiddag, sier fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund, Kristian Skjennum, til VG.

Kan debutere søndag

Dermed kan Martin Ødegaard få debuten for B-laget Castilla allerede i søndagens bortekamp mot bunnlaget Trival Valderas, like utenfor Madrid sentrum. Det vil utvilsomt være en fin anledning for drammenseren til å få testet kampformen etter over to måneder med kun trening.

Som VG meldte tidligere i dag brukte han fredagen til å trene med Zinedine Zidanes lag på Valdebebas. Førstelaget hadde bare en rolig økt foran lørdagens viktige hjemmekamp mot David Moyes og Real Sociedad.

Den vil Martin og pappa Hans Erik Ødegaard se fra tribuneplass på Santiago Bernabeu. Der kan de få godt selskap: Suspenderte Cristiano Ronaldo er utelukket fra kampen mot laget fra Baskerland.

Ancelotti vil gi Ødegaard tid

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti svarte på to spørsmål fra norsk presse om Martin Ødegaard under fredagens pressekonferanse.

På spørsmål om engelsktalende Gareth Bale vil være en mentor for Ødegaard:

- Jeg tror ikke det. Gareth kan hjelpe Martin, men jeg tror alle må hjelpe ham inn i laget og finne et godt forhold med de andre spillerne. Og vi kan ikke sammenligne Ødegaard med Gareth Bale etter en trening. Vi må ta det rolig med denne spilleren.

På spørsmål om hva som er nøkkelen for at Ødegaard skal utvikle seg:

- Vi må gi ham den rette tiden slik at han får muligheten til å forberede sine kvaliteter. Han har mye talent, men vi må gi ham tid til å kunne få ut sit

t beste, sa Ancelotti.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder