TØFF KAMP: Både Cain Velasquez (t.v.) og Junior dos Santos var synlig merket i ansiktet etter flere knalltøffe runder i Houston, Texas i natt. Foto: AP

Tungvektduellen avgjort på knockout

Velasquez forsvarte tittelen med avgjørelse i siste runde

Junior dos Santos (29) kjempet «til døra» mot mesteren Cain Velasquez (31) i det som ble en svært tøff kamp om UFCs tungvektbelte.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I den femte og siste runden vant Velasquez på knockout etter at Dos Santos falt fremover med ansiktet i kanvasen og virket ute av stand til å forsvare seg. Velasquez var kjapt frempå og fikk inn et par slag før dommer Herb Dean stoppet kampen.

Dermed er Velasquez fortsatt den største av de store gutta i UFC.

- Jeg er definitivt fornøyd nå. Forhåpentligvis kommer det ikke noen flere unnskyldninger, sa Velasquez etter kampen og henviste til Dos Santos' forklaring om at han kom overtrent til det forrige oppgjøret mellom de to.

Forhåndsanalyse: Gigantenes tredje oppgjør

Da Velasquez kapret tittelen i desember i fjor var han totalt overlegen og vant på poeng. Denne gangen var Dos Santos i langt bedre forfatning, og han åpnet best ved å få inn et par tunge

TAKKET FOR KAMPEN: Det var god stemning mellom de to fighterne etter kampen. Foto: Reuters

treffere i den første runden.

Solid mester

Men totalt sett var det Velasquez som styrte kampen, og i den tredje runden var det nesten så dommeren stoppet det hele etter at Dos Santos gikk ned som følge av et knallhardt høyreslag.

Dos Santos kjempet seg inn i kampen igjen, men var også nær ved å bli stoppet i den fjerde runden.

Velasquez var på vei til å ta en klar poengseier da kampen altså ble stoppet i den siste runden. Dermed har den regjerende mesteren fått solid hevn etter knockouttapet mot Dos Santos i 2011 - amerikanerens eneste nederlag så langt i MMA-karrieren.

- Nå skal jeg hjem for å trene enda hardere og bedre for å være rustet til å møte Velasquez igjen. Han er en ekte og fortjent mester, sa brasilianske Dos Santos da han ble intervjuet etter kampen.

Les mer om nattens kamper på UFC.com

Artikkelen fortsetter under bildet.

FÅR TROLIG TITTELKAMP: Fabricio Werdum er ifølge UFC-president Dana White høyaktuell til å møte Cain Velasquez. Foto: AP


Neste utfordring for Velasquez blir trolig en ny brasilianer.

- Det blir trolig mot Fabricio Werdum. Det er mest nærliggende, for han har utviklet seg veldig på alle fronter. Han er en stor, sterk, tøff og pålitelig type. Slagferdighetene har også blitt bedre, sa Dana White etter nattens kamp i Houston, Texas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder