Wathne om fotballsirkuset i Bergen: - Klubben er i oppløsning

MENER BRANN ER I OPPLØSNING: Davy Wathne, her med Brann-trener Rikard Norling (til høyre) og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, frykter at Brann rykker ned til 2. divisjon i 2015. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

TV 2-Davy tror Brann kan rykke ned - igjen

Nedrykk og onsdagens sirkus av et årsmøte trenger ikke bety
at bunnen er nådd for Brann. Davy Wathne (65) tror klubben kan rykke ned igjen – til nivå tre.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Den profilerte TV 2-journalisten og Brann-tilhengeren ser så mørkt på situasjonen at han spår en enda større nedtur når fotballen, kanskje, overtar hovedrollen fra sirkusaktørene.

SIRKUS: Dagens front i VGs sportsbilag. Foto: ,

- Gjort seg selv til latter

- Det er veldig lite sannsynlig at Brann rykker opp. Jeg tror de kan få store problemer med å overleve. Dypere krise i Brann har jeg aldri opplevd. Og jeg begynner etter hvert å bli en voksen mann, sier 65-åringen til VG.

Han beskriver scenene fra årsmøtet som «nesten uvirkelige». Det haglet med ukvemsord da Kjell Tennfjord trakk seg som nyvalgt styreleder (i 75 minutter) fordi benkeforslaget Åshild Samnøy ble valgt inn i stedet for foreslåtte Nina G. Sandnes. Han la til at også tre andre nyvalgte styremedlemmer takket for seg på grunn av at medlemmene ikke aksepterte valgkomiteens innstilling.

- Ved å trekke seg på den måten, så gjorde han (Tennfjord) klubben til latter, sier tidligere Brann-spiller Helge Karlsen til BA.

- Brann har gjort seg selv til latter så mange ganger at jeg tenkte at nå må de jo ha lært. På et eller annet tidspunkt må jo Brann lære å opptre litt mer profesjonelt, tilpasse seg tidens krav og bli en moderne klubb. Og ta konsekvensen av alle de feilgrepene de har gjort opp gjennom årene, sa Wathne til egen TV-kanal i går.

I stedet kunne han konstatere at vondt ble til verre.

Klubb uten ledelse

Med det sirkusaktige årsmøtet nådde ett år med Brann-nedturer sitt foreløpig parodiske klimaks. Medlemmene gikk hjem uten at sportsklubben hadde fått på plass et nytt styre. Det skjer tre og en halv måned etter at Brann-trener Rikard Norling – som hadde mål om å vinne serien – måtte se laget rykke ned til 1. divisjon etter kvalifiseringskampene mot Mjøndalen.

Norling ble fredet, men mangeårig sjef i administrasjonen, Roald Bruun-Hanssen, gikk av etter et styremøte i desember. Nå ledes klubben av en konstituert leder og en konstituert sportssjef – og uten et valgt styre.

- Vi er i en veldig spesiell situasjon. Det blir et vakuum fremover, sier konstituert daglig leder Vibeke Johannessen til TV 2.

- Brann har vært i et vakuum siden serieavslutningen. Da alle andre mobiliserte lå Brann der og sprellet med brukket rygg. Ingen visste hvem de skulle spørre. Med et styre på oppsigelse har Brann brukt tiden fra 15. november til 15. mars til ingenting. Brann er inne i en veldig krevende og utfordrende situasjon, mener Davy Wathne.

Frykter nytt nedrykk

Fra sitt hjem i Oslo vil ikke påtroppende talentspeider Lars Tjærnås mene noe om onsdagens scener fra Brann stadion.

- Akkurat nå tenker jeg på de jobbene jeg har. Men: Jeg er kun opptatt av den jobben jeg skal gjøre når tiden kommer. Det eneste målet jeg har er å gjøre den så godt som mulig. Jeg vet at Brann er en klubb det ofte stormer litt både i og rundt, sier fotballtreneren og TV-eksperten til VG.

Davy Wathne tror ikke bunnen er nådd.

- Du så i fjor at Brann har alarmerende dårlige resultater når de møter lag på nivå med de som er motstander i 1. divisjon i år. De tok lite poeng mot bunnlagene, og slet mot lag som Varegg og Stord i cupen. Alle som møter Brann i 1. divisjon vil være kjempemotivert og kommer til å løfte seg noen prosenter, mener bergenseren.

Lars Tjærnås garanterer at ikke Brann ryker ut av det som blir definert som norsk toppfotball i løpet av 2015.

- Nå snakker jeg som fotballekspert, ikke som framtidig arbeidstager i klubben: Ikke sjanse for at Brann rykker videre ned. Det har de for mange gode spillere, for mange flinke folk i klubben og for gode rammebetingelser til. Skulle det skje går jeg baklengs opp til Fløyen, og serverer kake til Davy på toppen etterpå, melder Tjærnås.

- Klubben er i oppløsning

NY STYRELEDER? Arne Møller er lansert som mulig ny styreleder i Brann. Møller er forresten glad i å spille gitar. Foto:Bjørn Sigurdsøn,NTB scanpix

- Det har gått for langt til at det er en vei tilbake. Klubben er i oppløsning. De har ikke lært noen ting. Det kan gå som med Moss, HamKam og Bryne. Det kan lett skje at Brann blir et mausoleum. En kalket grav, sier Davy Wathne, som ikke blir lystigere til sinns av at tidligere Brann-spiller og sportssjef Arne Møller lanseres som ny styreleder.

Møller er for øvrig også kjent for å være glad i å spille gitar.

Wathne tror sirkuset kan nærme seg en musikal denne sesongen.

- Jeg ser for meg en tung sesong der Arne Møller spiller Beatles-sanger på kassegitar.

- Hvilke Beatles-sanger tror du kommer til å illustrere sesongen?

- Vi kan begynne med «Help» i april. Så ender vi opp med «I’m Down» i november, svarer Davy Wathne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder