FINALEKLARE: Martina Hingis (t.h.) er klar for sin første Wimbledon-finale på 17 år. Doublepartner er Sania Mirza fra India (t.v.). Foto:Alastair Grant,Ap

Martina Hingis har ikke vært i Wimbledon-finale på 17 år. Nå er hun i to.

Martina Hingis (34) har ikke spilt Wimbledon-finale på 17 år. Nå er hun like godt klar for to.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sveitseren er i finalen både i double og mixed double i årets turnering. Hun spiller double sammen med Sania Mirza og mixed double sammen med Leander Paes.

Hingis ble den yngste Grand Slam-vinner i historien da hun vant double i Wimbledon sammen med Helena Sukova. Da var hun bare 15 år og ni måneder.

Året etter, i 1997, vant Martina Hingis singlefinalen mot Jana Novotna. Hun ble dermed den yngste singlemester i Wimbledon siden Lottie Dod i 1887.

Samme år vant Hingis tre av fire Grand Slam-turneringer.

LES OGSÅ: Ballen ser ut til å være tapt. Så skjer dette.

Bare 22 år gammel, i 2003, fortalte Hingis at hun la opp på grunn av skader. Hun kom tilbake, men la igjen opp i 2007. Det skjedde etter at hun testet positivt for kokain under Wimbledon-turneringen samme år.

Nå er Hingis altså tilbake for fullt. Toppseedede Hingis og Sania Mirza slo Racquel Kops-Jones og Abigail Spears 6-1, 6-2 i semifinalen.

Finalemotstanere blir russerne Elena Vesnina og Ekaterina Makarova.

Dette er første gang Hingis og Mirza spiller finale i Grand Slam sammen. De har tidligere vunnet WTA double-titler i Indian Wells, Miami og Charleston.

LES OGSÅ: Federer smadret Murray i Wimbledon.

Hingis har ni seirer og tre tap i Grand Slam-double-finalene hun har vært i. Hun har fire titler fra Australian Open, to fra French Open, to fra Wimbledon og én US Open-tittel. Mirza har aldri vunnet en Grand Slam.

– Hingis og Mirza har virkelig spilt godt i år, sier Makarova.

– De slo oss i finalen både i Indian Wells og Miami, men vi håper at alle gode ting er tre for oss, sier russeren ifølge nyhetsbyrået AP.

Hingis og Paes er ranket som nummer syv i mixed. De slo amerikanerne Mike Bryan/ Bethanie Mattek-Sands 6-3, 6-4 i semifinalen.

Finalemotstandere er Alexander Peya og Babos.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder