SKUFFET: Etter at lørdagens kamp mot Sandnes Ulf var spilt var Jørgen Horn skuffet over både seg selv og laget. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

SKUFFET: Etter at lørdagens kamp mot Sandnes Ulf var spilt var Jørgen Horn skuffet over både seg selv og laget. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

Horn: - Beklager til alle som er glad i Fredrikstad

Laget ble ydmyket av tabellnaboen

Amundsen: - Har bare cupfinaler igjen

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Fredrikstad 5-1) Fredrikstad-kaptein Jørgen Horn la seg flat etter braknederlaget som sendte Fredrikstad under streken. - Jeg får ikke satt ord på hvor dårlige vi var, sier Horn.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

En svak forestilling av Fredrikstad endte til slutt opp med 1-5 i sekken etter at laget tok ledelsen i skjebnekampen som ikke kunne tapes på Sandnes stadion.

- Dette var flaut. En pinlig forestilling av oss, eller nei; jeg får ikke satt ord på hvor dårlige vi var, sier en tydelig oppgitt Jørgen Horn til VG Nett etter kampen.

I vinterlig temperatur utenfor spillerbussen på Sandnes stadion får VG Nett tak i Fredrikstad-kapteinen. Med braktapet er plutselig Fredrikstad på nedrykksplass - poenget bak Sandnes Ulf.

Og i de siste kampene venter tøff motstand i Odd (hjemme), Rosenborg (borte) og Molde (hjemme).

- Skremmende

- Jeg vil benytte anledningen til å beklage til alle som er glad i Fredrikstad. Det ble helt kaos etter 1-1-målet til Sandnes Ulf, og på slutten var det større sjanse for at det ble 6-1 og 7-1 enn at vi hadde klart å redusere, sier Horn.

Men det hele startet oppskriftsmessig for gjestene; laget tok ledelsen etter 11 minutter, og stoppet Sandnes Ulf effektivt den første halvdelen av første omgang, men deretter var det slutt.

Sandnes Ulf tok initiativet i kampen og snudde til 2-1 til pause. Etter hvilen kontret laget inn ytterligere tre mål uten at Fredrikstad klarte å kvittere.

- Vi var ikke i nærheten av å vise den fotball-smartnessen som behøves. Dette var så langt under pari at det er skremmende, sier Horn.

- Og nå kan det bli tungt å komme seg over streken igjen?

- Akkurat nå er vi langt unna. Det ser på ingen måte lyst ut når vi taper 5-1 mot det laget vi kniver om plassen med, men for meg handler det om yrkesstolthet. Det er pinlig å fremstå slik vi gjorde når vi var avhengige av poeng. Det tar seg ikke ut på CVen for en fotballspiller å rykke ned, så vi må ta oss skikkelig sammen i innspurten, sier han.

- Kun cupfinaler igjen

Fredrikstad-trener Trond Amundsen var også langt nede etter kampen.

- Vi har fått oss noen på trynet i det siste, og opplever en tung tid. Vi er nå ett poeng bak Sandnes Ulf og møter to topplag som kjemper om gull i de to siste kampene, så det ser unektelig tøft ut. Vi kan ikke gjøre annet enn å ta én kamp av gangen og telle opp til slutt, men det er et vanskelig utgangspunkt for oss nå, medgir Amundsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNDER PRESS: Fredrikstads trener Trond Amundsen, og Sandnes Ulfs trener Asle Andersen etter kampen. Selv om en av trenerne var betraktelig mer fornøyd etter kveldens kamp står de begge overfor store utfordringer for å hindre nedrykk. Foto: Scanpix/ Kent Skibstad

Han klarer ikke beskrive hvorfor Fredrikstad kollapset, men mener ting så lyst ut foran kampstart.

- Jeg har aldri sett makan til tenningsnivå på spillerne før kamp, så inngangen til kampen er det ikke mye å si på. Vi ble for preget av Sandnes Ulfs direktespill og klarte aldri å komme tilbake, forklarer han.

I Sandnes Ulf-leiren var stemningen langt lystigere, men trener Asle Andersen vil på ingen måte ta av.

- Vi har fire cupfinaler igjen, men mulighetene for flere poeng er gode. Det er litt opp til oss selv nå, sier Andersen og smiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder