SUVERENE: Tromsø sendte serieldeder Strømsgodset hjem med 4-0 i sekken i dag.

Årsverste for serieleder Strømsgodset

TROMSØ (VG Nett) (Tromsø - Strømsgodset 4-0) To Tromsø-mål på fire minutter tok knekken på serieleder Strømsgodset på Alfheim stadion i kveld. Og enda verre ble det da hjemmelaget scoret på straffe ett minutt før pause.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Og ikke nok med det. På overtid feide Zdenek Ondrasek inn 4-0. TIL-spissens tiende seriemål i år.

Nederlaget er det største for laget fra Drammen i seriesammenheng i år. Og det er første gang Tromsø vinner siden 28. mai. Da slo de Brann 2-0 hjemme. Godset-trener Ronny Deila vedkjenner at dette var årsverste, sammen med tapet for Aalesund tidligere i år.

- Jeg merka det allerede etter 30 minutter at dette ikke kom til å gå, sier Deila til VG Nett.

- Vi ble rett og slett spist opp av TIL, sier Deila.

God Godset-start

Det startet imidlertid lovende. Mannskapet til Ronny Deila tok initiativet. Og hadde grepet om kampen. Ola Kamara hadde en alle tiders mulighet til å score. Men ble hindret omtrent på streken av Saliou Ciss etter ti minutter.

VG LIVE: Vi fulgte kampen LIVE her!

Tromsø tok over

Og så startet marerittet for Strømsgodset. Ruben Kristiansen var både god og heldig da han headet inn 1-0 etter 27 minutter. Han fikk imidlertid hjelp av Stefan Johansen sitt sleivspark før han traff ballen med hodet.

KRONEN PÅ VERKET: Zdenek Ondrasek satte inn 4-0 til Tromsø på Alfheim. Foto: Scanpix.

God Ciss

Fire minutter etterpå slo Thomas Drage en perfekt corner på hodet til Saliou Ciss. OL-spilleren fra Senegal kriget i luftrommet - vant mot passive Godset-spillere - og stanget inn 2-0. Ciss ble båret av banen etter 52 minutters spill og var til da banens beste. Han har fått en strekk i leggen, men skal være klar om et par-tre dager.

Like før pausesignalet kom scoringen som avgjorde matchen. Kim André Madsen var på etterskudd, taklet Tromsøs nyervervelse Aleksandar Prijovic, og straffen var udiskutabel. Thomas Drage skjøt til høyre for Adam Larsen Kwarasey.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder