FØRSTESIDEPIKE: Til venstre feirer Petter Northug OL-gull i Vancouver. Til høyre poserer kjæresten Rachel Nordtømme på November-utgaven av bladet Mann. Foto: Scanpix/Robin K. Lund

Northugs kjæreste: - Jeg er sjefen i forholdet

(VG) Rachel Nordtømme (21) har en kjæreste som er best i verden. Men hun synes han kan være fryktelig irriterende når han vinner.

Xtag bok - Dette er et åpen blogg Forum for bok elskere, alle kan ta del i bloggen. å kommentere å poste linker. ta del i det jeg skriverGoogle

21-åringen forteller nå om hvordan det er å være sammen med hele Norges skihelt.

- Petter er overraskende smart i forhold til at han aldri har tatt skolen alvorlig og ikke gjør annet enn å gå på ski. Han er veldig samfunnsengasjert. Og på type programmer som «Vil du bli millionær» er han god, sier Nordtømme i et stort intervju med bladet MANN.

Mer strukturert

Det er to år siden hun dukket opp på Beitostølen for å heie frem kjæresten under den nasjonale åpningshelgen for langrenn og skiskyting.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik ga da uttrykk for at forholdet hadde gjort Northug roligere.

- Petter er blitt mye mer strukturert i alt han gjør. Det skyldes nok at han har fått seg dame, sa Djupvik den gangen.

Om drøyt to uker er det klart for åpningshelg for langrennsfolket på Beitostølen igjen - og Nordtømme er fortsatt kjæresten til Northug.

Vinnerinstinkt

Til bladet MANN forteller hun blant annet om hvordan det er å leve med Northugs ekstreme vinnerinstinkt.

Hun sier at hun beundrer kjæresten for måten han herjer med konkurrentene - både med ski og med kjeften.

- Jeg syns det er helt rått når han gjør sånn med andre, men jeg forstår konkurrentene også, for han er ganske ufordragelig når han vinner. Selv i spill. Jeg syns han er jævlig irriterende når han vinner, sier Nordtømme.

VGD.NO: Leserne diskuterer vintersport

21-åringen fra Steinkjer er idrettsutøver selv. Hun vant bronse på 400 meter hekk under NM i august, og hun vant NM-gull på samme distanse i 2007. Nå har hun OL i London i 2012 som mål.

Høydesamling

Petter Northug er for tiden på høydesamling i Val Senales i Nord-Italia. 20. november starter verdenscupen i Gällivare i Sverige.

- Alt som skjer før Gällivare er bare forberedelser, sa Northug til VG forrige uke.

Northug er kjent for å gå inn i en slags «fokusboble» når sesongen nærmer seg. Frem til VM i Holmenkollen er over er Northug mye borte, men det takler Nordtømme greit.

- Det blir fort en vane, både avstanden og det at jenter kaster seg om halsen på ham. Hadde jeg vært sjalu, tror jeg ikke forholdet hadde fungert, så jeg måtte bestemme meg fra første dag for at jeg ikke kunne bli sjalu om jeg skulle være sammen med Petter, sier Nordtømme til MANN.

- Jeg har ikke lagt merke til at han er så taktisk på fritiden. Det er jeg som er sjefen i forholdet, og jeg pleier å få viljen min, sier 21-åringen.

Best i truse

21-åringen vil være mer enn «dama til Northug». I tillegg til å satse på idrett selv, har hun egen blogg og hun studerer i Trondheim. Intervjuet og de dristige bildene i MANN er avklart med foreldrene. Hun har også diskutert det med Northug, men vet ikke helt hva han mener.

- Jeg tror egentlig han driter litt i det. Hvis ikke så sier han nok ifra, ler hun.

Rachel Nordtømme har et avslappet forhold til å stille opp lettkledd. Det er uansett slik hun kler seg når hun løper:

- Jeg synes det føles helt naturlig å løpe slik, og det kan bli litt hemmende med en shorts som går lengre ned på bena. Jeg liker i grunnen best å løpe i truse, jeg.

VG kom ikke i kontakt med Petter Northug i går. Rachel Nordtømme har gitt tillatelse til at VG gjengir fra intervjuet med MANN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder