FIKK KJØRT SEG: Johannes Thingnes Bø tørker svetten etter en tøff økt i Holmenkollen. Foto: Jostein Magnussen , VG

Mener storebror Bø trener brutalt mye

Thingnes Bø fortsetter med 30 prosent mindre trening

HOLMENKOLLEN (VG) Johannes Thingnes Bø (22) mener det er «brutalt» når broren Tarjei og Emil Hegle Svendsen legger ned 100 timer trening i måneden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Selv følger 22-åringen «gullskjemaet» fra sist sesong. Det betyr 70 timer trening i måneden.

– Det er brutalt med 100 timer i måneden. Jeg ligger på 70 timer. Det er 30 prosent mindre, og det er ganske mye, innrømmer Johannes Thingnes Bø før han skynder seg å legge til at «det jeg gjør har jeg bra kvalitet på».

TESTET FORMEN: Johannes Thingnes Bø fotografert under skiskytternes samling i Holmenkollen. Foto: Jostein Magnussen , VG

For ordens skyld: 30 færre treningstimer i måneden tilsvarer én time per dag.

– Henger med

– Jeg henger med selv med litt mindre treningsmengde. Det er vanskelig å vite hvor god jeg hadde blitt om jeg hadde trent 100 timer som Tarjei og Emil, men det vil jeg finne ut om et år eller to, sier Bø.

Les også: Tarjei Bø med treningsrekord i sommer

Landslagstrener Egil Gjelland mener lillebror Bø har en «veldig god feeling» på det han driver på med.

– I likhet med Thomas Alsgaard trenger ikke Johannes den mengden. Men han er en liten luring. Han har x-faktoren.

– Ville han ha tålt en økt treningsmengde allerede nå som 22-åring?

– Absolutt. Det lot seg ikke gjøre i år, men jeg tror han kan trene mye mer uten problemer. Men det handler også om å kjenne etter når du kan gjøre det. Det er dét han er god på, mener Gjelland.

Ikke skremt

Ole Einar Bjørndalen ligger på rundt 100 treningstimer i måneden i et normalår. På grunn av sykdom er det store hull i hans treningsdagbok etter denne sommeren.

– Du kan bli olympisk mester med alt i fra 80 til 110 timer i måneden. Så har du unntakene som Johannes og Thomas Alsgaard i sin tid. De to er litt like og presterer utrolig bra med «lite» trening. Så har de et ekstremt hode som gjør at de presterer når de skal, konstaterer Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø er ikke skremt over treningsregimet til Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

– De vet hva de driver på med. Blir de slitne så går de ned på mengden. Men de ser sterke ut, og det motiverer oss andre, sier Thingnes Bø som bare ble slått av storebroren under skiskytternes tøffe testrenn i Holmenkollen mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder