NYTT KOMBINERT-DRAMA: Jarl Magnus Riiber får behandling for det som ser ut til å være en skulderskade, under den siste etappen av dagens lagsprint i kombinert. Norges førstelag kjempet om seieren mot Tyskland, men kom ikke til mål. Foto: NRK ,

Pappa Riiber: – Han må få mer avlastning

Landslagsledelsen: – Ser ikke hva vi kunne gjort annerledes

OSLO/LAHTI (VG) John Riiber synes sønnen Jarl Magnus (18) bør få bedre oppfølging av landslagets støtteapparat.

– Hvis man legger sammen alt som har skjedd, så er det klart at han trenger det, sier John Riiber til VG rett etter at sønnen Jarl Magnus har skadet seg i Lahti.

18-åringen er sendt til sykehus med skulderen ute av ledd.

– Denne læringskurven er bratt, konstaterer pappa John, som selv var på kombinertlandslaget på 80-tallet.

«Overkoker»

Jarl Magnus Riiber ønsket selv ikke kommentere farens påstander, men sier følgende om hvordan han til stadighet havner i situasjoner som gjør at han får betegnelsen «ulykkesfugl».

– Jeg er fokusert på arbeidsoppgavene. Jeg må ta tak i mine egne rutiner og bli tryggere på det. Når det skjer sånne uhell av og til, så blir du enda mer oppmerksom på at ting ikke skal skje igjen. Så det overkoker nok litt, sier Riiber, medtatt, men ved godt mot overfor VG.

BAKGRUNN: Nytt kjempedrama for stortalentet

Mener sønnen bør få mer hjelp

Men faren vil ikke være med på at sønnen er en ulykkesfugl eller en kløne, til tross for at det gang på gang skjer noe merkverdig. I går gikk 18-åringen feil rett før mål, noe som kostet ham seieren. Tidligere i sesongen har han både glemt hoppdressen og tidtakerbånd.

– Alt denne skyldes mange nye inntrykk på en mye større arena enn hva han er vant med, tror John, som poengterer at det tar tid å lære seg alt av rutiner og alt det andre som foregår i kulissene i verdenscup-sirkuset.

– Det er et forbedringspotensiale på apparatet rundt, fortsetter han.

Hovedtrener for kombinertlandslaget, Bjørn Kåre Ingebrigtsen, sier til VG at han ikke ser hva som kunne vært gjort annerledes i helga.

– Det er forbedringspotensiale hele tiden, selv når alt går bra. Men jeg er ikke sikker på hvordan vi skulle løst konkurransen i går og i dag på en annen måte, svarer Ingebrigtsen på kritikken fra pappa Riiber.

Det er mye trøkk rundt en ung gutt og i kombinert er det ektremt mye å forholde seg til. Det er regler i hopp og langrenn og det er utstyr som må på plass etter reglementet. Det er utfordrende å lære seg alt og få inn solide rutiner, sier Ingebrigtsen.

– Det er viktigere at Riiber hopper langt og går fort på ski. Viktigere enn at han gjør det dårlig sportslig, men har kontroll på alt det andre, sier landslagstreneren.

I GÅR: Riiber gikk feil rett før målstreken

Bebreider ingen

John Riiber understreker at han ikke bebreider noen for det som har skjedd hittil i sønnens karriere, men at det bør tas hensyn til når det skal legges en plan fremover som ikke er en del av det sportslige.

– Han må få mer avlastning. Nesten hver uke har det vært et eller annet. Det kan bli tungt på sikt.

Ingebrigtsen sier at landslaget ikke har noen planer om å avlaste unggutten utover skadeavbrekket han nå må belage seg på.

– I utgangspunktet har vi ingen planer om å endre på rutinenen. Men for Riibers del er må vi få ting til å skli på best mulig måte. Nå reiser han hjem for å lege skulderen og han blir ikke med til junior-VM, sier Ingebrigtsen.

Pappa John er sikker på at sønnen er ved godt mot, og at alle episodene ikke tar knekken på ham.

– Han kommer fort over ting, og personlig tror jeg det er ok med litt motgang på reisen. Han kommer raskt på offensiven igjen. Det er noe av det som imponerer meg aller mest med ham.

SJEKK: Her er Riibers vanvittige ulykkesliste

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder