NY NORSK HELT: Casper Ruud er her i aksjon under NM i Frognerparken i august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Casper Ruud vant lett i Polen – kan ta nytt steg mot prestisjeturneringer

(Casper Ruud-Edoardo Eremin 6-3, 6-4) Casper Ruud (17)  fortsetter der han slapp i Spania i helgen - med å vinne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter triumfen i Sevilla dro Ruud rett til polske Szczecin, for å spille en ny såkalt ATP Challenger-turnering.

Italienske Edoardo Eremin ble slått ganske greit tirsdag ettermiddag. Ruud tok det første settet 6-3 og brøt allerede i det tredje gamet i andre sett, slik at han ledet 3-1. Etter det holdt han sin egen serve og vant settet og kampen. Han avsluttet med å ta det siste gamet blankt til 6-4.

– Det er sterkt gjort av Casper å omstille seg så kjapt etter det som skjedde i Sevilla, sier pappa Christian Ruud til VG.

Sønnen viste at formen fortsatt er strålende. Italieneren klarte ikke å bryte serven hans en eneste gang.

Les også: Casper Ruud inn på eksklusiv liste.

– Jeg snakket med trener Pedro Rico, og han er veldig fornøyd med at Casper fortsetter slik. Nå får han heldigvis en hviledag onsdag, sier pappa Ruud.

Om han klarer å komme inn blant de 250 beste i verden i år, vil Casper Ruud være klar for kvalifiseringene for de aller største turneringene, det såkalte Grand Slam med Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Casper Ruud gjorde et ellevilt byks på rankingen etter Sevilla-seieren og ligger som nummer 274 på ATP-rankingen. Han startet 2016 som nummer 1139.

Tirsdagens motstander Edoardo Eremin er bare nummer 333.

Les også: Pappa etter sensasjonell seier: – Drømmetennis.

– Motstanderen i første runde er overkommelig. Etterpå blir det tøft, men alt kan skje, sa eksperten Christer Francke til VG på forhånd.

Nordmannen møter 149. rankede Marco Ceccinato i 2. runde og så blir trolig verdens 45. beste spiller, Marcel Granollers, motstander i kvartfinalen.

Granollers var sommeren 2012 ranket som nummer 19 i verden og slo blant annet sist helgs US Open-vinner Stan Wawrinka den gang.

– Det er stort om Casper kommer seg til kvartfinalen, sa Francke før turneringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder