SKI-PAR: Det er ikke så ofte kjæresteparet treffes på denne tiden av året. Men i dag var Ånund Lid Byggland på plass i Ruhpolding for å støtte Tiril Eckhoff. Foto: Jostein Magnussen , VG

Eckhoff hadde kjæresten i støtteapparatet

...Tiril måtte be tysk jente om unnskyldning etter spurten

RUHPOLDING (VG) For første gang hadde Tiril Eckhoff (25) med seg kjæresten på tur i verdenscupen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var et bra støtteapparat i dag. Det er første gang jeg har han med på tur. Jeg måtte teste det, sier Tiril Eckhoff og titter bort på samboer Ånund Lid Byggland, som står i pressesonen med blomsteren kjæresten fikk etter 4. plassen på fellesstarten.

Under selve løpet sto han på en drikkestasjon i snøkovet her i Ruhpolding.

Saken fortsetter under bildet

SA SORRY: Tiril Eckhoff ba Maren Hammerschmidt om unnskyldning etter at hun tråkket på skiene til den tyske jenta på oppløpet. Foto: Jostein Magnussen , VG

Lid Byggland var stolt over kjæresten som til tross for store problemer med geværet, klarte å ta en 4. plass.

– Å klare å skyte 18 treff med de problemene er jo en god prestasjon, sier langrennsløperen som selv satser på sprint. Han står i pressesonen med en blomsterbukett i hånden.

Stas med blomster

– Jeg fikk blomsteren av Tiril, det var stas. Den skal jeg ta vare på.

Med 18 treff lå Tiril Eckhoff på en 5. plass da spurten gikk. Så gikk plutselig tyske Maren Hammerscmidt i snøen og Eckhoff hadde 4. plassen.

Etter rennet kom innrømmelsen fra Eckhoff.

– Jeg tråkket på skiene hennes. Jeg følte meg jævlig. Jeg sa «I am so sorry». Jeg visste at jeg kom til å ta henne i spurten, men kanskje ikke på den måten, sier Eckhoff.

Synnøve Solemdal ble nummer 18 etter at hun tapte mye tid da hun måtte gå tilbake på standplass for å finne en ledig matte. Etter stafetten i morgen reiser hun hjem for å roe ned. Dermed dropper hun verdenscuprennene i Anterselva til uken.

Gabriela Soukalova vant foran Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder