FORTSATT TRO: Jack Nicklaus (til venstre) har fortsatt tro på at Tiger Woods kan komme tilbake på golftoppen. Her fra en turnering i 2012. Foto: Tony Dejak , Ap

Legende mener «Tiger» fortsatt kan komme tilbake i verdenstoppen

Jack Nicklaus (75) mener det er svært dumt å avskrive Tiger Woods, til tross for at 39-åringen nylig sa at han ikke aner når det er mulig for ham å spille golf igjen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nicklaus er mannen Woods har jaget hele karrieren, men siden 2008 har superstjernen ikke klart å komme nærmere idolet.

Woods vant sin foreløpig siste major i 2008, hans 14. totalt. Nicklaus vant 18, og færre og færre tror Woods skal klare karrieren store mål, å bli den med flest majortitler.

– Han har alltid vært en veldig fokusert ung mann med fantastisk treningsvilje og et enormt talent. Å avskrive ham i majorturneringer er idioti. Han har en veldig god sjanse til å hevde seg, sier Nicklaus, ifølge CNN.

Ikke vunnet siden 2013

For noen år siden var det bare et spørsmål om når, og ikke om, Woods skulle passere Nicklaus. Etter utroskapsskandalen og et utall skader, har Tiger slitt voldsomt de siste par sesongene.

Hans siste seier kom i 2013, siden da har amerikaneren stort sett vært skadd.

Nylig gjennomgikk Woods en ny ryggoperasjon, og den tidligere verdenseneren sier han ikke aner når det er mulig for ham å spille golf igjen.

Tidligere har Woods alltid vært veldig standhaftig på at han kommer til å nå toppen igjen, men nå sier 39-åringen at alle oppturer er en ren bonus.

Få vinnere over 40

Nicklaus sier han håper Woods i det minste blir kvitt skadene.

– Jeg har sagt til Tiger at ingen ønsker å se rekordene sine bli slått, men jeg vil at kroppen hans skal fungere. Jeg har prøvd å hjelpe ham på samme måte som andre hjalp meg i min karriere. Jeg liker ikke å se at noens karriere tar slutt på grunn av skader. Jeg var veldig heldig som avsluttet karrieren på mine egne betingelser. Jeg ønsker at Tiger opplever det samme, sier Nicklaus.

Woods fyller 40 i slutten av desember. Nicklaus vant sin siste major som 46-åring i 1986.

At noen vinner en major etter fylte 40 er blitt en sjeldenhet, men både Phil Mickelson, Ernie Els og Darren Clarke har klart det kunststykket de siste årene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder