USA-KLAR: Magnus Carlsen gleder seg til sin tredje VM-kamp i sjakk. Her er han fotografert i Brooklyn under USA-besøket nylig. Foto: Pontus Höök NTB scanpix

Opptil 7200 kroner for å se Magnus Carlsen i VM

De som vil se Magnus Carlsen (25) flytte brikker i sjakk-VM i New York, må frem med gullkortet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Enkeltbillett til partiene koster nærmere 7200 kroner hvis du vil ha VIP-behandling - og har lyst til å gå på en lørdag eller søndag.

De billigste billettene for å se Carlsen forsvare tittelen mot Sergej Karjakin, koster 600 kroner for dagen.

VIP-billett for hele VM-matchen koster cirka 24 000 kroner – og kan ikke overdras til andre. Dessuten kan du jo være så «uheldig» at avgjørelsen faller før alle 12 partiene er spilt.

Les også: Magnus Carlsen: – Viktig å finne min egen «boble»

– Selv om billettene er dyre, tror jeg de kommer til å bli revet bort raskt. Det er et begrenset antall billetter, derfor tror jeg folk må være kjappe hvis de ønsker billetter, sier Carlsens manager Espen Agdestein.

Carlsen og utfordreren Karjakin skal møtes i en glassboks på nedre Manhattan med utsikt mot Brooklyn Bridge.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Se også: Her er traileren til Magnus-filmen.

– Spillestedet ligger rett ved Wall Street, så det er fristende for forretningsfolk å ta med kunder dit. Mange vil nok bruke billetter på den måten, tror Agdestein.

«Billigbillettene» koster 600 kroner hver dag, mens de dyreste VIP-billettene varierer fra 4800 kroner på en vanlig hverdag til altså nærmere 7200 i helgene.

Magnus Carlsens første VM-kamp mot Viswanathan Anand gikk i indiske Chennai, mens den andre, i 2014, gikk i Sotsji. I Chennai var interessen blant folk stor, mens den var liten i OL-byen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Les også: Magnus-filmen solgt til 56 land før Norgespremieren.

Det er selskapet Agon som har kjøpt VM-rettighetene og som arrangerer VM-kampen på vegne av det internasjonale sjakkforbundet FIDE.

– Vil denne kampen bety en ny æra i VM-matcher i sjakk?

– Ja, jeg tror det kan bli det. Det blir jo en stor test også for Agon, sier Agdestein.

Les også: Nå får du Magnus Carlsen i «The Simposons»

Foreløpig har Agon offentliggjort to store sponsorer, den russiske kunstgjødselfabrikken PhosAgro og rådgivningsselskapet EG Capital Advisors. Flere mindre sponsorer skal også være klare, men i motsetning til Chennai og Sotsji er det ingen støtte fra de lokale myndighetene, som dro lasset både i India og i Russland.

VM-matchen starter den 11. november. Den spilles på Fulton Market i nabolaget South Street Seaport på nedre Manhattan. De to spillerne skal sitte bak en glassvegg, på samme måte som de gjorde i Chennai i 2013, mens det ikke var noen glassvegg mellom spillerne og publikum i Sotsji året etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder