Salah lekte seg da Liverpool herjet med Sheffield United

(Liverpool - Sheffield United 2–0) Allerede etter fire minutter satte Mohamed Salah inn sitt 64. seriemål for Liverpool. 60 minutter senere spilte han opp lagkamerat Sadio Mané.

 • Camilla Vesteng

Liverpool-fansen rakk ikke å synge lenge før de kunne bytte ut sang med jubel. Etter bare fire minutter slo verdens beste midtstopper Virgil van Dijk en perfekt langpasning til Andy Robertson som serverte Salah perfekt foran mål. Egypteren satte foten frem og ballen gikk mellom benene til Sheffield United-keeper Dean Henderson.

Dette var Salahs 64. nettkjenning i serien på 91 kamper for Anfield-laget. Salah har nå 26 strake seirer. Han var ikke med i 1–1-kampen Manchester United.

– Jeg kan ikke se at noen andre av Sheffields motstandere har kontrollert kampen som vi gjorde. Det var veldig, veldig bra. Vi hadde full kontroll. Guttene var hundre prosent fokusert, sier Klopp på TV 2s sending og legger til:

– Det var eksepsjonelt.

Etter 29 minutter hadde Salah en stor mulighet til å doble etter et perfekt løp hvor Trent Alexander-Arnold spilte Mané som flikket videre til Salah, men Henderson leverte bakerst for gjestene.

DEN SATT: Mohamed Salah leverte ballen mellom beina til Sheffield United-keeper Dean Henderson allerede etter fire minutter. Foto: CARL RECINE / X03807

Eter 56 minutter var Firmino nær ved å øke ledelsen, og like etter så det ut som Salah la inn, ballen gikk over hodet til Virgil van Dijk - og traff innsiden av stolpen.

– Vi var godt forberedt. Det viste vi på banen. Det var en god kamp, sier van Dijk på TV 2s sending og legger til at de spiller med selvtillit.

To mål

Men etter 64 minutter var ballen i nettmaskene igjen. Keeper Alisson Becker, som spilte sin 50. Premier League-kamp for Liverpool, satte spillet kjapt i gang, og angrepet endte med et vakkert veggspill mellom Sadio Mané og Mohamed Salah. Salah fant Mané med en genial pasning, og senegaleseren ordnet 2-0 på returen, etter at Dean Henderson først reddet.

FEIRING: Sadio Mané scoret sitt ellevte mål i Premier League denne sesongen. Det fikk frem storsmilet til Roberto Firmino (bak). Foto: PAUL ELLIS / AFP

Liverpool kjørte på etter sidebytte. Sheffield-spillerne ble for trege til å henge med da Liverpool-kontringene gikk.

Brede Hangeland mener det er umulig for Jürgen Klopps menn å rote bort ligagullet nå. De har 58 poeng, 13 mer enn Leicester og 14 mer enn Manchester City. Liverpool har også en kamp til gode.

– Det vil ikke overraske meg om de beholder den mentale styrken inn. Det sitter inni her, sier Hangeland på TV 2s sending og peker på hodet.

Pasningsrekord

Hjemmelaget hadde 969 pasninger i denne kampen. Det er mer enn 300 mer enn gjennomsnittet, og ny Liverpool-rekord i antall pasninger.

De hadde ballen i nøyaktig 3/4 av kampen. Statistikken etter kampen viser 19–3 i avslutninger.

Sheffield United har hatt en glimrende sesong og imponert stort. De var nummer åtte på tabellen foran denne kampen med syv seire, åtte uavgjort og fem tap. Mot Liverpool ble det tungt.

– Vi er veldig skuffet. Men Liverpool hadde kontroll, sier Sheffield United-trener Chris Wilder på TV 2s sending.

Men etter 87 minutter fikk gjestene en kjempesjanse. Men Oliver McBurnie fikk et fryktelig treff på ballen fra kloss hold og klarte å få så lite fart i ballen at Alisson Becker tok den i hendene - med kroppen bak streken.

Liverpool vant 1–0 da lagene møttes i september, da scoret Georginio Wijnaldum.

KLASK: Sadio Mané (t.h.) gratulerer Mohamed Salah med scoring. Foto: CARL RECINE / X03807

les også

Liverpool bekrefter Minamino-signering: – Trodde jeg aldri ville få spille for dette laget

Dette var Liverpools 37. ligakamp uten tap. 19. januar skal Ole Gunnar Solskjær og Manchester United til Anfield. United er altså det eneste laget som har tatt poeng fra Liverpool denne sesongen. Men allerede søndag spiller Liverpool FA-cupkamp mot byrival Everton, mens Sheffield United møter AFC Fylde.

les også

Videodømming i fokus da Liverpool vant igjen – 36 ligakamper uten tap

PS! Naby Keita ble skadet under oppvarming, dermed kom James Milner inn i startelleveren til Liverpool.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Fotball
 3. Engelsk fotball
 4. Liverpool FC
 5. Sheffield United FC
 6. Mohamed Salah

Flere artikler

 1. Van Dijk og Salah sikret Liverpool-seier mot Manchester United

 2. Mané herjet mot Everton – Liverpool ubeseiret i 32 strake kamper

 3. Innbytter Mané reddet Liverpool-seier mot tabelljumbo Norwich

 4. Salah-dobbel reddet Liverpool mot tabelljumboen

 5. Pluss content

  Fantasy Premier League Gameweek 13: Skadefrykt og Mourinho-effekt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder