VERDENSENER: Magnus Carlsen, her før årets Norway Chess, er verdens beste sjakkspiller. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Magnus Carlsen reagerer på Idrettsgalla-vraking

I fjor ble han nominert til «Årets navn», men i år uteble nominasjonen for Magnus Carlsen, det etter å ha levert det han selv karakteriserer for sitt beste år noensinne.

  • Jonas Wikborg

Det er på Twitter at Carlsen reagerer på den manglende nominasjonen, riktignok med å starte å si «ikke at det er så veldig viktig, men ...»:

Overfor VG utdyper Carlsen:

– Jeg lurer vel egentlig på om de har endret kriteriene så ikke sjakk blir vurdert. I så fall er det selvsagt helt rimelig. Om det er snakk om mangel på VM-kamp, forstår jeg det og, men mener det minner om kunnskapsløshet.

Toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø har full respekt for at Carlsen selv synes det er rart han ikke er nominert, men utdyper overfor VG:

– Den eneste kategorien han kunne ha blitt nominert til, er «Årets navn», og hvilke kandidater vi vurderer der, vil variere fra gang til gang. Vi vurderer et veldig bredt scope, er syv stykker i juryen (Tore Øvrebø, Hanne Haugland, Karen-Marie Ellefsen, Kjetil André Aamodt, Knut Holmann, Marit Bjørgen og Ola By Rise, journ.anm.) som spiller inn navn, henter inn navn og tar imot innspill, før summen avgjør hvem som blir nominert.

– Det er ikke Magnus sin subjektive opplevelse av hvordan hans sesong har vært, som avgjør, men heller det som har skjedd i idrettssfæren det siste året, sier Øvrebø.

– Ble han vurdert?

– Vi kommenterer ikke hvem som ikke ble nominert, svarer Øvrebø.

Sjekk ut hvilken film Magnus Carlsen har dilla på her:

les også

Carlsen-manager ringes ned etter Carlsens «Fantasy»-suksess

Magnus Carlsen har selv beskrevet 2019 som sitt beste år noensinne, og sjakkekspert Tarje J. Svensen har uttalt seg enig med den norske verdenseneren.

– Det handler både om at han har vunnet mange turneringer, men også prestasjonen. Han har prestert opp mot 2900 totalt. Han ligger foran 2012 og 2013, som de to beste årene han til nå prestasjonsmessig. Han hadde 2875 begge disse årene, sa Svensen til VG i slutten av oktober, rett før Carlsens VM i fischersjakk endte med fiasko.

Carlsen har fortsatt mer å spille om før kalenderen viser 2020. I romjulen skal han spille VM i både hurtig- og lynsjakk.

Magnus Carlsen vant for øvrig ikke «Årets navn» i 2019. Den gikk istedenfor til Marit Bjørgen.

I år er det Johannes Thingnes Bø, Erling Braut Haaland, Ada Stolsmo Hegerberg, Håndballgutta, Jakob Ingebrigtsen, Therese Johaug, Salum Ageze Kashafali, Johannes Høsflot Klæbo, Maren Lundby, Anders Mol/Christan Sørum, Karsten Warholm og Martin Ødegaard som er nominert. Hvem som vinner, blir klart den 4. januar.

Les om alle de nominerte til årets Idrettsgalla her!

Mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Idrettsgallaen
  3. Tore Øvrebø
  4. Sjakk

Flere artikler

  1. Carlsen fyrer løs mot Idrettsgalla-juryen: – Udugelig

  2. Gallajuryen sitter i klemma: Nå kan de ikke vrake Carlsen

  3. Vrakingen av Carlsen: All grunn til å være rasende!

  4. Carlsen-kollaps i Norge: – Dårlig erfaring med hjemmebane

  5. Caruana om Carlsens VM-tvil: – Vil overraske meg om han ikke stiller

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder