UTESTENGT FOR DOPING: Ibrahima Wadji testet positivt på morfin etter kampen mot Kristiansund 19. mai i år. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesunds Wadji utestengt for doping i 14 måneder

Haugesund-spiller Ibrahima Wadji (24) testet positivt på morfin etter kampen mot Kristiansund 19. mai. Nå har han fått dommen.

 • Camilla Vesteng
 • Jens Friberg
 • Jonathan Simchai Hansen

Det melder klubben i en pressemelding.

I forbindelse med seriekampen hjemme mot Kristiansund den 19. mai gjennomførte Antidoping Norge en dopingkontroll. Ibrahima Wadji testet i den forbindelse positivt på stoffet morfin. Morfin står på dopinglisten og er klassifisert i Dopinggruppe S7 blant stoffer som er forbudt i konkurranse, skriver FK Haugesund.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Fotballspilleren kan ikke delta på organisert trening før 19. mai neste år. Han kan ikke spille fotballkamp før 19. juli.

- Han tok det veldig tungt, og trenger tid med sin familie etter dette, sier styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim til VG.

Det er to måneder siden det ble kjent at fotballspilleren hadde avlagt positiv doping-test.

les også

Klubben hevder Wadji brøt instrukser: – Vi skal vite det om han har tatt så lite som en paracet

Klubben skriver i pressemeldingen:

Wadji og FK Haugesund ble i dag gjort kjent med at Påtalenemnden i Antidoping Norge har besluttet å ilegge Wadji 14 måneders utelukkelse regnet fra prøvedato 19. mai 2019.

Leder i påtalenemda i Antidoping Norge Katharina Rise forteller at de ikke har funnet det bevist at Wadji har hatt en prestasjonsfremmende effekt av stoffet.

– Vi mener det ikke er bevist at han handlet med forsett. Men vi har et regelverk vi må forholde oss til, og i saker hvor det ikke er funnet forsett har vi en ramme fra advarsel til utelukkelse på to år, sier Rise til VG og legger til:

– Vi har sett på tilsvarende saker, men har gjort i en konkret vurdering i dette tilfellet. Det er basert på en helhetsvurdering, og samtlige momenter i saken, blant annet utøverens forklaring og andre informasjonskilder.

UTESTENGT: Ibrahima Wadji (t.h.) i duell med Lillestrøms Daniel Pedersen på Åråsen i april i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Advokat Trond Jarle Bachmann representerer Haugesund-spilleren. De synes dommen er streng. Dommen kan ankes.

– Vi vil derfor foreta en grundig vurdering av avgjørelsen før vi tar stilling til om denne skal vedtas eller behandles av Domsutvalget i NIF, skriver Bachmann i pressemeldingen.

Senegaleseren kom til Haugesund fra Molde i 2018. Han var først på lån.

Klubben vil støtte 24-åringen så godt de kan.

– Vi synes at gutten er hardt straffet for noe han ubevisst har fått i seg. Vi har ikke stor erfaring med denne typer saker, men registrerer at 14 måneder er lenge når Påtalenemnda skriver at de tror Wadji på alle punkter, sier Kaldheim til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Fotball
 2. Eliteserien

Flere artikler

 1. Dopingsaken mot Wadji blir tidligst avgjort 22. august

 2. Ber om forkortet straff for Wadji i dopingsaken

 3. Haugesund forlenger kontrakten med dopingutestengte Wadji

 4. Dopingdommen mot Haugesund-spissen: Straffen fremstår som «tenk på et tall»

 5. Wadji tilbake i Haugesund – kan starte trening igjen etter karantene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder