Casper Ruud i aksjon mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i Miami Gardens torsdag. Foto: JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Casper Ruud tapte for sterk 18-åring i Miami Open

Det kanadiske stortalentet Felix Auger-Aliassime (18) ble for god for det norske håpet Casper Ruud (20) i første runde av Miami Open.

Settsifrene var 6–3, 1–6, 2–6. Dette er en av de største turneringene i året utenom de fire Grand Slam’ene.

Felix Auger-Aliassime er ranket som nummer 57 i verden, Ruud som nummer 98. Det ville derfor ha vært en bragd av nordmannen om han hadde vunnet.

Casper Ruud åpnet strålende og vant første sett 6–3 i heten i Miami. Det tok 47 minutter. Men så var det slutt. Kanadieren la de mange feilene fra første sett bak seg.

les også

Disse sportsdokumentarene på VG+ kan fylle «VM-tomrommet»

I det andre settet lå han under 3–0, men reduserte til 3–1 før kanadieren storspilte seg til 4–1. Det ble også 5–1 og 6–1. Settet var over på 34 minutter. Ruud var sjanseløs. Den store forskjellen var vunnede andreserver.

Kanadieren brøt til 2–1 i det tredje settet. Men da våknet Ruud og var veldig nær ved å bryte tilbake. Men det ble 3–1 til Auger-Aliassime, og kampen var mer eller mindre avgjort. Det hjalp lite at Norges tennis-ener vant sine egne server, for motstanderen tok greit sine mot 2. runde i turneringen.

les også

Roger Federer slått ut av 20 år gammel sensasjon: - En kjempebombe

Dette er første gang Ruud har kvalifisert seg for en ATP Masters-turnering. Han har tidligere spilt denne type turneringer, men både i Monte Carlo og i Miami i 2017 fikk han plass via et såkalt wildcard - og slapp altså å kvalifisere seg.

Marton Fucsovics, nummer 36 i verden, hadde vært neste motstander for Ruud om han hadde vunnet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder