Håndballjentene tok til tårene da Amanda Kurtović forsvant ut på båre: - Helt forferdelig

FORNEBU (VG) (Norge - Frankrike 23–21) Amanda Kurtović (27) skrek av smerte da hun måtte løftes ut av banen i andreomgang av EM-generalprøven mot Frankrike. Lagvenninnene fortviler.

Norge hadde nettopp slått regjerende verdensmester Frankrike, men det var naturligvis en svært dempet stemning over håndballjentene da de møtte pressen etter kampen.

Györ-profilen Veronica Kristiansen hadde tårer i øynene da hun overfor VG uttrykte sympati overfor Amanda Kurtović etter skaden. 27-åringen hadde tydelig kjempevondt da hun ble båret av med en smell i venstre kne. TV-bildene viste en allerede skadet Nora Mørk, gispe da hun så lagvenninnen ha vondt.

Dessverre så det ut som en alvorlig kneskade. Søndag kveld melder håndballforbundet at skadeomfanget ennå ikke er avklart, og at det ikke er mulig å ta MR av skaden til Kurtovic. Dette vil gjøres mandag.

– Det her er ikke gøy. Men vi vet jo ikke hva det er enda, sa Kristiansen.

– Det er forferdelig. Man har hørt det hylet der før, sier Heidi Løke. Og sikter til at håndballen litt for ofte er preget av vonde skader relatert til kneet.

– Det er absolutt ikke noe gøy å se lagvenninnen din ha det så vondt, fortsetter Kristiansen, tydelig preget i dette intervjuet:

Mer skadetrøbbel

Spillemessig ble firenasjonersturneringen denne uken en god pekepinn på at nivået er inne hos håndballjentene. Der de slo Ungarn, Danmark og Frankrike.

Likevel er det noen store spørsmålstegn foran åpningskampen mot Tyskland 1. desember.

Til stående applaus fra et medfølende publikum forlot Kurtović arenaen på båre i tårer. Hun hadde så vondt at lagkameratene frykter det «verste». Det vil si et langvarig skadeavbrekk.

Thorir Hergeirsson regner ikke med henne når EM kastes igang om under ei uke.

– Umiddelbart ser det ikke sånn ut nei. Men vi får vente å se til etter undersøkelsen, sier landslagssjefen til VG.

Kaptein Stine Bredal Oftedal sliter med en lårmuskel. Og underveis i andreomgangen fikk Thea Mørk behandling for sitt lår, og spilte ikke mer av kampen.

Hun avkrefter imidlertid overfor VG at det er noe å bekymre seg over.

– Vi vet ikke med Stine. Vi tar én dag om gangen. Det går bedre, så får vi se om hun rekker det. Vi kan ikke sjanse, vi må være sikre på at det

Førstekeeper Katrine Lunde sto over kampene etter et overtråkk.

– Hvor utfordrende for dere er skade-problematikken?

– Hvil du ha det i centimeter eller kilo? Jeg vet ikke. Jeg forholder meg til det laget vi har. De som har kommet inn har gjort det bra, sier en tydelig frustrert Hergeirsson.

Åpnet sterkt

Foran 4813 tilskuere var det sedvanlig trøkk i Telenor Arena utenfor Oslo søndag. Én uke før håndballjentene blir «allemannseie» for de norske TV-seerne leverte de en svært solid opptreden mot vertsnasjonen for det kommende Europamesterskapet, Frankrike.

Norge åpnet kampen sterkt, og fikk dreis på angrepsspillet fra start. Anført av Heidi Løke, Veronica Kristiansen og Linn Jørum Sulland holdt de gjesten noen mål unna hele førsteomgangen.

Med høyt tempo tvang de Frankrike til å gjøre uvanlig mange feil. Heidi Løke var nok engang effektiv foran mål og satte seks før hvilen.

– Det Heidi Løke holder på med nå er helt ellevilt, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli på sendingen.

les også

Henny Reistad traff i første forsøk: – Det var sykt gøy!

Frankrike løftet seg

Frankrike åpnet best i andre halvdel. De utnyttet et overtallsspill og fikk litt overtak da Norge gjorde noen bytter.

Førstekeeper Katrine Lunde tråkket over på oppvarmingen, så Silje Solberg tok plass mellom stengene. Hun gjorde spesielt to kjemperedninger som ødela litt av «trykket» til de franske jentene.

– Førsteomgangen er strålende. Andreomgangen er ok, oppsummerte trener Thorir Hergeirsson.

Amanda Kurtović som kom inn, gjorde sine saker bra og bidro med tre scoringer etter pause, før hun altså måtte gi seg.

les også

Linn Jørum Sulland trodde det var slutt: – Så vondt og håpløst

Til slutt ble det 23–21 , og de fikk revansj for det sure tapet i fjorårets VM-finale i Hamburg i Tyskland.

– Vi mister naturligvis litt fokus med det som skjedde på slutten. Men vi har gjort en god turnering og går inn i EM med en god følelse, avslutter landslagssjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder