TUNGT: Tomoe Zenimoto Hvas kom seg trygt gjennom forsøksheatet på 200 meter butterfly, og sikret seg finaleplass på EMs siste dag. Foto: Jessica Gow/tt NTB scanpix

Zenimoto Hvas sprakk i sin andre EM-finale: – Forhåpentligvis en lærepenge

Etter EM-bronse på 200 meter medley, ble det tungt for Tomoe Zenimoto Hvas (17) i hans andre finale i seniormesterskapet.

Publisert:

Fredag bidro Tomoe Zenimoto Hvas til en historisk dag for norsk svømmesport, da han sammen med Susann Bjørnsen (24) og Henrik Christiansen (21) sikret tre norske EM-medaljer på 72 minutter.

Søndag var han igjen tilbake i bassenget under kortbane-EM i København, da for å svømme 200 meter butterfly - hans favorittøvelse.

Men i sin andre finale på tre dager i seniormesterskapet i København fikk juniorsvømmeren det tøft. Og til tross for en sterk start endte han til slutt helt sist i finalefeltet, nesten fem sekunder bak gullvinneren Aleksandr Kharlanov.

Slik ble Hvas (17) Norges nye supertalent: – Jobber ekstraordinært

Trodde på bedre tid

For en drøy måned siden satte 17-åringen Norgesrekord da han svømte inn til 1.53,02. I søndagens forsøksheat trengte han ikke å true egen rekord for å sikre finaleplass, for med 1.53,61 ble han nummer to i sitt heat. Det var sjette beste tid av alle i forsøkene.

– Det var ikke helt «der». Det ble litt tungt på slutten, sa Zenimoto Hvas til SVT etter forsøket, før han spådde at han kunne svømme ett sekund raskere i finalen.

Om han hadde greid sekundmålet ville han svømt inn til 1.52,6. I søndagens finale ville det holdt til fjerdeplass.

Så du? Christiansen tok Norges første medalje i mesterskapet allerede på onsdag

Fredag tok 17-åringen EM-bronse på 200 meter medley:

Sprakk på slutten

Som yngstemann i det åtte mann store finalefeltet hang han bra med og var nummer fire etter de første 50 meterne. De neste 50 meterne giret 17-åringen opp og halvveis ut i finalen var 17-åringen nummer to.

– Jeg tror han gikk litt hardt ut, mente NRKs svømmeekspert Aleksander Hetland.

Slik så det også ut til å være, da Tomoe Hvas falt lenger og lenger etter de raskeste.

Før de siste 50 meterne hadde han falt ned til 6.-plass, og i mål var han helt nede på 8.-plass.

– Det ble dessverre full sprekk. Forhåpentligvis blir dette en lærepenge, sa Hetland.

Russiske Aleksandr Kharlanov tok gullet på 1.50,54, foran Andreas Vazaios og Tamás Kenderesi.

Tome Hvas endte helt sist i finalen da han var 4,57 sekunder bak vinneren. Norge endte dermed på fire bronsemedaljer fra kortbanemesterskapet i København.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder