RØK I KVALIKEN: Narvik ble nummer tre i kvalifiseringen til Getligaen for neste sesong. Her er laget fotografert i den avgjørende kampen mot Ringerike Panthers. Foto: Jostein Magnussen, VG

Narvik kan få plassen til Lørenskog: – Lite sannsynlig at vi sier ja

Narvik Hockey kan få muligheten til å spille i Getligaen neste år, dersom Lørenskog ikke kan satse videre på toppnivå. Men det er langt fra sikkert at laget vil ha plassen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi må sette oss ned å se hva det betyr, og hvor vi er hen. Holdningen her i klubben er at vi skal være tålmodige, og da må vi kanskje takke nei, sier styreleder i Narvik Hockey, Stig Winther til VG.

Grunnen til at han får spørsmål om de er klare til å spille Getliga neste år, er at Lørenskog ser ut til ikke å være det. Gårsdagens pressemelding fra Romerike-klubben er bare den siste urovekkende meldingen fra LIK som ble slått konkurs før jul i fjor og måtte permittere alle spillerne etter fjorårets sesong.

Om Lørenskog ikke kan stille lag til neste sesong er det grunn til å tro at Narvik, som var nærmest i kvalifiseringsspillet i mars, vil få tilbudet om å ta over plassen.

– Vi har tenkt, men tar én ting om gangen nå, sier Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Han sier også at de skal i møte med Lørenskog tirsdag ettermiddag for å få klarhet i situasjonen rundt klubben.

les også

Lørenskog Ishockeyklubb ryddet opp i lønnstrøbbel etter NISO-påtrykk

VG har forsøkt å få kontakt med flere personer i og rundt Lørenskog, men ingen vil uttale seg om saken.

Narviks styreleder håper det ordner seg slik at Lørenskog kan fortsette i toppen.

– Vi håper at Lørenskog klarer å stille lag. Det ville vært det beste for norsk ishockey, og en liten fallitterklæring om vi skulle overta på det grunnlaget.

IKKE KLARE: Styreleder i Narvik Hockey, Stig Winther, sier det er mange kroner som må på plass dersom klubben skal bli Getligaklare til neste sesong. Foto: Jan Erik Teigen/ Fremover

Tung reisebelastning

Winther understreker at de vil behandle saken på en ordentlig måte om de skulle få spørsmål om å overta plassen, men at tiden er knapp – og at det vil innebære nye runder med sponsorer og samarbeidspartnere for å få stablet en satsing på plass.

For som VG tidligere har omtalt, vil Narvik måtte ha ca. tre millioner ekstra inn i kassen for å dekke reiseutgifter til over 20 bortekamper neste sesong.

les også

Narvik kan skrive eventyrlig hockey-historie

– Hvis det er noen i forbundet som tror det er lett å hanke inn tre mill. så er det ikke det. Vi har slått oss til ro med videre spill i første divisjon. Der skal vi bruke tiden godt til å forberede laget, organisasjon og samarbeidspartnere på det som skal komme.

De vil nødig haste frem, og vil nødig havne i den økonomiske situasjonen Lørenskog og andre klubber har vært i de siste sesongene.

– Det kan være å gjøre oss selv en bjørnetjeneste å si ja.

Slik endte årets kvalik for Narvik:

Vil spre hockeyen

Narviks ønske på sikt er å unngå at Lillehammer er Getligaens nordligste toppdivisjonslag. Men om det blir neste år er altså høyst usikkert.

– Hva skal til?

– Det må nesten bli en slags gulrot fra forbundet i form av en løsning for å lette reisekostnadene.

– Vi har jo prøvd å få til treningskamper mot Getliga-lag her i nord. Men det er ikke mange som har luktet på den, ler Winther.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder