Innebandy: Norge tapte semifinalen

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 23.05.03 23:22

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Norges kvinnelag i innebandy tapte fredagens VM-semifinale mot Sveits.

Vertsnasjonen vant 7-3. Dermed må Norge nøye seg med bronsekamp lørdag.

I bronsekampen blir Finland motstander, etter at Sverige snudde 0-4 til 5-4-seier i den andre semifinalen fredag kveld. Finland er regjerende verdensmester.

Sveits ble for sterke i semifinalen, der Norge slet med skader på flere av nøkkelspillerne. Flere av Norges mest sentrale spillere har hatt kne- og leggproblemer under VM i Sveits, og i fredagens semifinale hang ikke Norge med.

Verdens beste innebandyspiller på kvinnesiden, Birgitte Lersbryggen, var kraftig svekket og fikk behandling hver gang hun var på benken.

-Vi hadde ikke helt dagen, samtidig som vi hadde mange vonde bein i dag. Noen spillere kunne ikke yte maksimalt. Sveits var bedre enn oss i dag, sa landslagssjef Roger Pettersen.

-Vi skal ikke legge oss ned og gråte over bronsekamp, men vi er selvfølgelig skuffet. Vi har aldri hatt bedre sjanse til å nå en finale tidligere. Nå gjelder det å plastre både legger, lår og hode til lørdagens kamp, sa Pettersen.

Sveits fikk et heldig åpningsmål mot slutten av første periode der et skudd fra død vinkel gikk inne via keeperens skulder. Sveits gikk opp i 4-0 før Norge klarte å redusere.

I starten av tredje periode øynet Norge et lite håp da de satte inn 2-5 etter bare et drøyt minutt, men i jakten på nye mål blottet laget seg bakover.

Norske målscorere var Astrid Bjørnebekk, Tina Helminsen og Ingvild Øversveen. Linda Andersen ble kåret til Norges beste spiller. Hun syntes det bare var målene som skilte de to lagene.

-Hadde vi scoret på våre mange sjanser kunne det blitt en helt annen kamp. De scoret på sine, mens vi ikke utnyttet de vi hadde, sa Andersen.

Norge er tidligere aldri blitt bedre enn nummer tre i VM i innebandy, både på herre- og kvinnesiden