Alnes-pris gledet Warholm mer enn egen storeslem på Idrettsgallaen

SPORT

HAMAR (VG) Han ble Idrettsgallaens konge, men det var ikke prisene Karsten Warholm (21) selv vant han jublet høyest for.

Publisert: Oppdatert: 07.01.18 10:02

Derimot gledet verdensmesteren fra 400 meter hekk i London-VM seg mest over at trener Leif Olav Alnes' navn ble ropt opp under kåringen av Idretts-Norges beste trener i 2017.

– Det var det aller største for meg, og det jeg håpet mest på, sier Warholm til VG på scenen i CC Amfi på Hamar lørdag kveld.

Sittende med tre priser som synlig bevis på at han er årets mannlige utøver, vinner av utøvernes pris og årets navn, gløder det i øynene til 21-åringen.

Sjekk kjærestens offensive svar på hvordan prisene skulle feires i klippet under:

– Man kan aldri få nok priser, selvsagt, men jag hadde jo fått mange utmerkelser allerede før Idrettsgallaen, mens Leif på en måte var litt i manko. Det er viktig for meg at folk forstår jobben Leif gjør. Han jobber så beinhardt til en hver tid, og vi er et lag. Det var ekstremt fortjent, sier Warholm, som svarer bekreftende uten å tenke seg om i det hele tatt på spørsmål om han ønsker å ha 60-åringen som trener resten av sin aktive karriere.

Han takket treneren fra scenen for hver pris han vant. I tillegg forsøkte han seg på en vits om at han var hadde mål om et hat trick av priser også neste år, noe hekkeløperen etterpå innrømmet at gjorde ham litt flau:

Under direktesendingen på NRK 1 takket Alnes foreldrene til 21-åringen for at de fattet interesse for hverandre midt på 90-tallet. Han roste samtidig eleven for å gi ham et sosialt selskap og et godt liv. «Vi har ganske dårlig humor, men vi deler samme type humor», forklarte han, til latter i salen. Til VG beskriver Alnes - som ble presentert som «professoren» på vei opp på podiet - følelsen av å vinne slik:

– Det å bli verdsatt er kjekt. Det var hyggelig å bli nominert, og det var hyggelig å vinne.

– Hva synes du om at Warholm ble kveldens konge?
– Karsten er et unikum og en utrolig fyr. Takketalene var fantastiske. Karsten er definitivt ikke redd for å stå på scenen.

Les også: Klæbo stjal showet med spesiell caps
– Kan Warholm få et like godt 2018 som 2017?

– Vi prøver hele tiden å flytte nivået. Jo bedre han blir, jo vanskeligere blir det. Vi har veldig fokus på idrettsglede, og slik synes jeg at det skal være. Det er fantastisk morsomt å prøve på ting man ikke har prøvd før. Det er en sterk kjerneverdi i idrett, sier Alnes, som også fra scenen understreket viktigheten av dette aspektet.

– Det må aldri bli borte i vinflasker og reiseregninger, meldte suksesstreneren til stor applaus fra salen.

Alnes oppsummerer sin filosofi slik:

– Det er lett å begynne å klage, og det er lett å lete ette de tusen grunnene til at det skal begynne å gå dårlig. Men man må lete etter den ene grunnen til at det skal gå bra, og det er fordi du har gjort jobben og fortjener det, sier årets trener på Idrettsgallaen.

Her kan du lese mer om