SLADDET: Mens trener Peter Heine Nielsen (t.h.) og Magnus Carlsen selv er synlige, er tre andre personer - som tydeligvis hjelper verdensmesteren i VM-forberedelsene - sladdet på denne videoen, som er lagt ut på sosiale medier.

SLADDET: Mens trener Peter Heine Nielsen (t.h.) og Magnus Carlsen selv er synlige, er tre andre personer - som tydeligvis hjelper verdensmesteren i VM-forberedelsene - sladdet på denne videoen, som er lagt ut på sosiale medier. Foto: Fra Play Magnus-video

Her sladder Carlsen bort sine hemmeligheter

LONDON (VG) Magnus Carlsen (27) deler sine forberedelser til VM-matchen på sosiale medier. Men samtidig sladder han hemmelighetene.

En ny video er lagt ut på blant annet Facebook og Twitter. Der kan vi se levende bilder fra en treningsleir som Team Carlsen hadde på Kragerø Resort tidligere i høst - som en del av VM-oppladningen.

Men på videoen er både ansikter og sjakkbrett sladdet - med unntak av Carlsen selv, trener Peter Heine Nielsen - og verdensmesterens mangeårige hjelper i VM-kamper, franskmannen Laurent Fressinet.

– Ærlig talt, så tar åpningsforberedelser mesteparten av tiden, sier Carlsen selv på videoen, som du kan se her:

– Vel, hvis jeg skal spille noen utradisjonelle åpninger, så må jeg studere dem.

På spørsmål om hvem som er på teamet sitt, svarer Carlsen:

– Jeg vet ikke. Jo, det er jo Peter Heine og Laurent, som har vært med lenge. Så er det også noen overraskelser,

Fredag starter VM-matchen mot Fabiano Caruana i London, Carlsens fjerde VM-match. Nordmannen mener selv at dette blir hans tøffeste utfordring noen gang i VM-sammenheng.

les også

Glem Carlsen og Caruana – her er dagens sjakkhelt

– Så er det noen yngre som bringer kreativitet og energi til gruppen. Det er en hyggelig gruppe, smiler Magnus Carlsen.

Jon Ludvig Hammer har vært en del av Carlsens sekundant-team to ganger tidligere i VM, i 2013 og 2014. Denne gang er han ekspert i VG-TV. Han har videoen og seier:

– Yngre krefter må jo bety noen som er yngre enn ham selv, så det er jo et veldig spennende hint.

SKJULER BRETTET: Stillingen på brettet er sladdet på Carlsen-videoen. Er det en ny åpningsvariant på gang? Foto: Fra Play Magnus-video

– Hvorfor så mye hemmelighold?

– Spillere har ofte spesialvarianter de er eksperter på, og da ønsker man å holde ting hemmelig slik at Caruana ikke sjekker disse åpningene ekstra grundig, sier Hammer, som du kan se hver dag fra klokken 15.15 på VGTV.

les også

Carlsen avslørt på hemmelig treningsleir på Lanzarote

VG var til stede på treningsleiren som bildene er fra. Vi snakket da med trener Peter Heine Nielsen.

– Vi utvider teamet og bruker mye ressurser på VM-matchen, fordi den er så viktig. Det er flere enn Fressinet her, fastslo dansken - selv om Fressinet var den eneste som vi fikk se.

– Vi vil komme med overraskelser i London, men det vil sikkert også Caruana. Vårt utgangspunkt er bare at Magnus er verdens beste sjakkspiller.

Her kan du se vårt forhåndsprogram til Magnus Carlsens tittelforsvar, som begynner fredag:

Vi snakket også med Laurent Fressinet:

– Dette er min fjerde gang. Jeg har vært med på alle VM-matchene. Det er hyggelig å være en del av dette. Og interessant. Det er moro å jobbe med Magnus. Han er morsom også. Og en god venn.

– Hvorfor velger han deg?

– Jeg bringer kanskje lykke! Neida, jeg håper han liker den jobben jeg gjør.

les også

Søsteren frykter Carlsen legger opp ved VM-tap

– Det går rykter om at han også liker din franskinspirerte vri på engelsken?

– Ha-ha, ja, han er god til å imitere meg.

– Kan du bli hans motstander en gang?

– Nei, for fem år siden var jeg kanskje i nærheten, men ikke nå. Det er vanskelig å være både sekundant og spiller. Jeg har mindre tid til å konsentrere meg om mitt eget spill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder