SER FREMOVER: Marcus Pedersen har forstått at det kommer noen år etter fotballkarrieren. Rollen som pappa har gjort at han må tenke litt mer i egen retning. Her fotografert dagen etter hans to scoringer mot Stabæk på Marienlyst. Foto: Vegard, Aulstad VG

Derfor vil Marcus Pedersen «gå etter mer cash»

DRAMMEN (VG) Marcus Pedersen (27) håper på en «siste» sjanse utenlands, samtidig som han tenker mer på penger etter å ha blitt pappa. Søndag fikk han en pangstart på det som blir en meget viktig sesong for hans egen del.

– Mot Stabæk var det mye 50/50-dueller og litt krig. Jeg kom skikkelig inn i det. Det er sånn jeg liker meg.

Det sier Marcus Pedersen da VG møter ham dagen etter seriestarten, søndag. Der hadde Stange-gutten, i tillegg til to fine scoringer – et solid duellspill og mange involveringer som skapte flere Strømsgodset-sjanser i 2–2-kampen mot Stabæk.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

27-åringen er veldig tilfreds med egen innsats, som ga han den starten han måtte ha. For med drømmen om et nytt utenlandsopphold i bakhodet, så må det ligge på dette nivået.

– Jeg må levere hver kamp. Jeg må føle meg mye innblandet, det er da er jeg best. Jeg må være litt mer ego. Også må jeg tørre å gå rett på mål. Det har jeg savnet litt i spillet mitt.

En god sesongoppkjøring etter en produktiv høst, har hjulpet på innstillingen og motivasjonen før året.

Men det er først og fremst pappa-rollen som gjør at Pedersen har fått smaken på en ny tur ut fra landegrensene.

– Jeg har fått noen nye tanker nå når man har et barn å forsørge og. Det skal vokse opp, og det er jo ikke billig å ha barn. Så det sitter litt i bakhodet at jeg skal gå litt mer etter «cash», sier han.

Se hans to scoringer mot Stabæk her:

Vil være en god far

I mai i fjor ble han og kjæresten Karoline Randsted foreldre til Olivia (nå 10 md..). Han trives svært godt i rollen, men ser samtidig at det stiller krav til ham som han ikke har hatt tidligere.

– Det er slitsomme dager, men hun har ei flink mor hjemme som står veldig på og tar hensyn til at jeg trenger hvile. Så må jeg bidra når jeg kommer hjem fra trening.

Han vet selv at han som fotballspiller kan være med å sikre en god økonomisk fremtid for familien.

Da han som 20-åring dro til Nederland og Vitesse var det på det sportslige den største utfordringen. Hyppige trenerbytter og skadeproblemer gjorde tilværelsen tøff i den nederlandske klubben, og senere Odense og Barnsley.

– Fotballen er så brutal at det er små detaljer som avgjør om du lykkes eller ikke i utlandet. Hadde jeg fått muligheten i England igjen så må jo det vurderes sterkt. Men da må jeg levere som jeg har gjort tidligere.

Dit er han på vei, for etter en tung start på 2017 har han vært i kjempeform siden juli.

– På våren i fjor var jeg ikke i nærheten av å bli brukt som nå, og etter hvert som kampene gikk ble jeg usikker. Jeg hadde ikke den selvtilliten jeg har pleid å ha.

– Nå som den er tilbake, hvordan ser du for deg fremtiden?

– Jeg har ikke sett så mye på hva som frister ute og sånn. Men jeg er 27 år og har kanskje 5–6 år igjen hvor jeg skal tjene nok kroner til å forsørge en familie.

Hør hva han sier om den rekordtidlige seriestarten:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder