Magnus Carlsen spiller den prestisjetunge sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Remis for Magnus Carlsen i Nederland

(Magnus Carlsen - Dommaraju Gukesh 0,5–0,5) Carlsen hadde fordelen av hvite brikker, men måtte nøye seg med remis mot Gukesh i nederlandske Wijk aan Zee.

  • NTB
Publisert:

Carlsen kom til tirsdagens parti med to strake seirer, men greide ikke å spille seg helt opp i toppen etter at det endte med remis mot Gukesh.

Duellantene fulgte hverandre tett hele veien, og da Gukesh unngikk feiltrekk, greide han å avvikle partiet til remis. Inderen hadde en liten fordel mot slutten, men det var vanskelig å finne seiersmuligheten. Dermed ble de enige om remis.

Den norske verdensmesteren har fem poeng, mens det skiller minst to poeng opp til lederen av Tata Steel Chess, aserbajdsjanske Nodirbek Abdusattorov. Han er ikke ferdig med sitt parti tirsdag.

Carlsen er tittelforsvarer i prestisjeturneringen i Nederland, men fikk en smell med to strake tap i runde fire og fem. Han har imidlertid spilt seg opp og er med i kampen om seieren.

Det gjenstår fire runder. Carlsen møter iranske Parham Maghsoodloo onsdag. Iraneren spilte remis mot USA-stjernen Wesley So tirsdag.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no