MØTTES I OSLO: Fra. venstre idrettspresident Tove Paule, generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund, styremedlmen Thor Bjølo i Norges Volleyballforbund og NVBF-president Edgar Broks. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Innkaller til ekstraordinært ting etter krisemøte

Norges Volleyballforbund innkaller til et ekstraordinært ting innen februar 2009 etter rot som er kommet fram de siste dagene.

Artikkelen er over 11 år gammel


Mandag kveld var forbundet innkalt til krisemøte hos Norges Idrettsforbund på grunn av rot med blant annet styredokumenter. Etter møtet kom det følgende pressemelding fra Norges Volleyballforbund.

- Norges Volleyballforbund (NVBF) og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er enige om et tett samarbeid for videre oppfølging av den økonomiske situasjonen i Norges Volleyballforbund. Siktemålet er å legge retningslinjer for å få økonomien i NVBF i balanse og befeste dette i organisasjonen. NVBF innkaller til et ekstraordinært ting som avholdes innen medio februar 2009, heter det i pressemeldingen.

Etter det Stavanger Aftenblad kjenner til kommer ledelsen i forbundet til p opplyse at de trekker seg på tinget i februar.

- Det er dine spekulasjoner. Noen ganger får man rett, mens man andre ganger tar man feil, sier generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, til Aftenbladet.no.
NTB lyktes ikke i å komme i kontakt med Edgar Broks, president i volleyballforbundet etter møtet.

Rapport

En uavhengig rapport avdekker juks med styredokumenter og manglende kompetanse hos ledelsen i Norges Volleyballforbund (NVBF). Det kom fram i Stavanger Aftenblad mandag.

NVBF har de siste årene slitt med dårlig økonomi, og så sent som fredag 12. desember sendte president Edgar Broks ut melding på forbundets nettsider om at overskudd er nødvendig i 2009 for å betale ned gjeld.

Rapporten er skrevet av to uavhengige granskere, Petter Syverud fra Fornebu Consulting AS og Morten Lunde fra Saga Corporate Advisors AS. Rapporten ble bestilt etter at NVBF to ganger, i november 2007 og august i år, så seg nødt til å be Idrettsforbundet om kassakreditt på grunn av akutte økonomiske problemer.

Anstrengt

Til tross for den anstrengte økonomien viser det seg at ledelsen i forbundet i september 2007 ønsket å investere 7,1 millioner kroner som skulle brukes til kjøp av fire leiligheter i Brasil og én leilighet i Oslo.

Norges Idrettsforbund avslo å stille garanti for kjøpet av Brasil-leilighetene, slik at dette ikke ble noe av. Leiligheten i Oslo ble derimot kjøpt for 3 millioner kroner ved hjelp av banklån og uten at idrettsforbundet var orientert.

«Det er grunn til å stille spørsmål om den økonomiske dømmekraften til ledelsen i forbundet», heter det på side 8 i den 24 sider lange rapporten.

Volleyballpresident Edgar Broks mener at de ikke har noe å skjule.

- Vi har alltid tenkt på det beste for norsk volleyball når vi har gjort våre vurderinger. Så enkelt er det, sier Broks til Aftenbladet.

- Vi har ingenting å skjule. Vi skal ha en ryddig og ærlig dialog med NIF om dette. Det er også helt naturlig at NIF følger oss opp etter det dårlige økonomiske resultatet vi hadde i 2007, sier Broks.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder