VM-toppscoreren spiller ikke i OL-premieren

TOPPSCORER I VM: Anders Bastiansen jubler etter en scoring mot Slovenia i VM i mai i fjor. Mathis Olimb er nærmeste mann til gratulere ham. Nå splittes den målfarlige duoen foran åpningskampen mot Canada i OL. Foto: AP

Prolaps-Bastiansen fredet av hockeygutta

Norges VM-toppscorer Anders Bastiansen (33) kommer til å sitte på tribunen under premieren mot Canada torsdag.

Artikkelen er over seks år gammel

Bastiansen ble operert for en stor prolaps for bare to uker siden, men fikk likevel klarsignal til Sotsji. Nå fredes han fra taklinger på OL-isen og skal altså ikke på isen mot Canada.

- Ingen taklet meg noe særlig i dag heller, sier Anders Bastiansen til VG i pressesonen etter Norges trening Bolshoy Ice Dome søndag formiddag.

Lørdag fortalte Färjestad-løperen at de andre hockeygutta hadde fått beskjed om ikke å takle ham under treningen den dagen. Han var fredet.

Litt trøblete

Det er ikke uvanlig i ishockey. I NHL bærer skadete spillere en spesiell farge på treningsdrakten for å «fortelle» at de ikke skal tøtsjes fysisk.

- Det går vel en dag til, eller to, svarer Norges toppscorer i forrige VM (4 mål) på spørsmål om når han kan delta aktivt på lik linje med resten av ishockeylandslaget.

Han trente «ekstra» på skøytegåing i formiddag. Overfor VG vedgår han at den er «litt trøblete».

- Jeg må få følelsen av at jeg er «bra» ute på isen, og kunne stole på kroppen igjen, forklarer han.

Skifter ikke

Ingenting tyder på at han vil bli kampklar til oppgjøret mot Canadas NHL-stjerner torsdag 13. klokken 21.00 lokal Sotsji-tid. Det bekrefter landslagssjef Roy Johansen, etter å ha blitt intervjuet i det vide og brede av kanadiske journalister.

TO STJERNER: Sidney Crosby er Canadas store stjernespiller, og kanskje OLs største. Norges Mats Zuccarello (t.h) scoret i straffeslagskonkurransen da hans New York Rangers slo Crosbys Pittsburgh Penguins natt til i går i NHL. Foto: AFP


- I utgangspunktet starter Bastiansen litt rolig. Vi må ikke «skifte» ham til første kamp. Vi tar det dag for dag. Men han ser bra ut nå, hevder Roy Johansen.

«Skifte» betyr å trekke i utstyr og landslagsdrakt til kamp.

«Ikke», at han ikke vil gjøre det.

Splitter mål-duo

Det innebærer at Norges desidert mest produktive o målfarlige duo ikke kommer på isen til møtet med Sidney Crosby & co. Anders Bastiansen og Mathis Olimb (28) har i de siste VM-turneringene vært en slags målgarantist for Norge.

Nå må Roy Johansen finne en ny makker til Frölundas assist-konge Olimb.

PS! Anders Bastiansen er en av flere spillere på ishockeylandslaget som er blitt satt på sidelinjen med skader rett før OL: Ole-Kristian Tollefsen (en uke pga infeksjon i albuen), Mats Trygg (bukmuskel), Patrick Thoresen (kneskade og to brudd i foten) og keeper Lars Haugen (strekk innsiden av låret). Landslagsveteran Marius Holtet måtte kaste inn håndkleet rett før avreise på grunn av en ny hjernerystelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder