GLAD TILBAKE: En blid og fornøyd Olaf Tufte bar båten inn etter en klar seier i den nasjonale ro-åpningen på Årungen.

Tufte vant comebacket: - Veldig fornøyd

Rodde sin første konkurranse siden London-OL i 2012

ÅRUNGEN (VG) Olaf Tufte er tilbake i konkurransebåten for første gang siden London-OL. 38-åringen vant som han ville på Årungen i ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg er veldig fornøyd med å ha få dette overstått. Roingen var ikke helt topp i den vanskelige medvinden. Men jeg vet at jeg har rodd bra når jeg har slått lettvektgutta, sier han til VG.

Tufte vant finalen i Årungregattaen med litt over en båtlengde til Are Strandli. Hans makker fra lettvektsdobbeltsculleren som tok VM-gull i fjor, Kristoffer Brun, fulgte på 3. plass.

- Are har 3. plass fra verdenscup i singel i 2010. Han er klart bedre nå. Jeg vet at jeg har rodd bra når jeg slår han. Jeg følte meg ikke sikker på forhånd, sier Tufte.

Alle de fem norske verdensmesterne skulle møttes i singelsculler. Men Kjetil Borch måtte melde pass på grunn av sykdom før start, mens Nils Jakob Skulstad Hoff følte seg så uggen at han trakk seg fra selve finalen.

- For meg er det viktigste hvordan kroppen fungerer. Tre 2000 metere på 4,5 timer er svært tøff. I perioden mellom 2008 og 2011 ville jeg ha hatt kramper etter forsøket og kroppen ville ikke vært særlig happy etter tre konkurranseløp. Nå føler jeg meg bra. Det kjennes annerledes ut, sier Olaf Tufte.

Han lykkes ikke med å komme til finalen i London for 21 måneder og felte sine tårer på OL-arenaen. Etter et konkurransefritt 2013 er han tilbake i konkurranser. Det store målet er OL i Rio i 2016. Om tre uker gjør Tufte etter alt å dømme internasjonalt comeback under EM i Beograd.

- Det er vanskelig å forvente medalje av ham der. Olaf må få lov til å komme tilbake steg for steg. Hadde rodde ikke perfekt i dag, men periodene med god roing utvider seg stadig. Det ser bra ut. Det finnes ingen grunn til at han ikke skal komme tilbake på nivået fra OL i Beijing, sier landslagstrener Johan Flodin.

Den fantastiske triumfen i Kina for seks år siden var Olaf Tuftes siste medalje i mesterskap. Han har stor tro på at han komme tilbake på pallen internasjonalt. VM i Amsterdam er sesongens mål, men det er OL i Rio som virkelig teller for den dobbelte OL-vinneren.

- Og dit er det to år og tre måneder. Jeg har tid til å bli bedre, sier Tufte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder