FORTSATT MED: Magnus Carlsen på vei til spillelokalet i St. Louis sammen med trener Peter Heine Nielsen. Foto: Sinquefield Cup ,

Magnus Carlsen kan fortsatt vinne sjakkens Champions League

Magnus Carlsen (24) klarte på merkverdig vis å redde 2. plass i Sinquefield Cup. Det betyr at han fortsatt har gode muligheter til å vinne Grand Chess Tour.

Artikkelen er over fire år gammel

Håpet er der – til tross for den katastrofalt dårlige innsatsen i Norway Chess, der han bare ble nummer syv, Carlsens dårligste plassering på mange år.

– Det var en helt patetisk måte å få en 2. plass på, men ikke mindre gledelig av den grunn. Jeg er veldig glad for å være med i kampen om sammendragsseieren, sier Carlsen til VG.

LES OGSÅ: Carlsen har kjøpt hus i Holmenkollen.

Etter Sinquefield Cup er han fortsatt i USA for å gjøre litt PR-jobbing. Så er det VM i lyn- og hurtigsjakk og deretter den siste turneringen i Grand Chess Tour: London Chess Classic fra 4. desember.

Spiller for 1,2 mill.

Totalvinneren i Grand Chess Tour får 620 000 kroner i bonus. I tillegg er det 620 000 kroner i førstepremie for selve turneringen i London. Med andre ord skal Magnus Carlsen spille for mer enn 1,2 mill. kroner i begynnelsen av desember.

Når han omtaler som «patetisk» måten han ble nummer to, mener han at hele fire karer endte på lik poengsum, men at Carlsen etter reglene i Sinquefield Cup ble dømt foran de andre tre: Hikaru Nakamura, Maxime Vachier-Lagrave og Anish Giri.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen har tjent 54 mill. på fem år.

– Det er stor sannsynlighet for at seier i London er nok for å vinne Grand Chess Tour, sier manager Espen Agdestein.

Topalov leder

Veselin Topalov leder Grand Chess Tour etter to av tre turneringer. Han har 17 poeng, Carlsen 13.

Seier i en turnering gir 13 poeng (12 hvis det må avgjøres på playoff), mens 2. plass gir 10 poeng. Det betyr altså at Magnus Carlsen helst må vinne og Veselin Topalov helst ikke bli bedre enn nummer tre. Det er også andre varianter, som for eksempel at Carlsen blir nummer to og Topalov nummer fem.

LES OGSÅ: Carlsen avsluttet med remis mot Anand.

Magnus Carlsen misset fullstendig i Norway Chess og ble bare nummer syv, noe som ga fire poeng. 2.-plassen i Sinquefield Cup ga 10 poeng og kan være gull verdt.

Stillingen i Grand Chess Tour:

1. Veselin Topalov, Bulgaria 17.

2. Hikaru Nakamura, USA 16.

3. Levon Aronian, Armenia 15.

4. Magnus Carlsen, Norge 14.

5. Anish Giri, Nederland 13.

6. Viswanathan Anand, India 12.

7. Maxime Vachier-Lagrave, Frankrike 12.

8. Fabiano Caruana, Italia/USA 9.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder